15 jaar geleden was de medische wereld hoopvol over stamceltransplantatie als “oplossing” voor een dwarslaesie, maar wordt dat uiteindelijk hetgeen waar we op gewacht hebben? Waar zullen we staan over 15 jaar? De komende dagen ontvang je van ons een aantal links naar korte filmpjes met als thema het herstel van een laesie in de toekomst. Waar zijn de pioniers op dit vlak mee bezig? Wordt het elektrostimulatie versie 5.0, wordt het een robocop-achtig iets, of toch iets geheel anders?

Kijk en geniet alvast een beetje voor. We verheugen ons op uw komst naar het NVDG congres.

www.youtube.com/watch?v=yZliZdAnKl8 
Grégoire Courtine is professor aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne. Hij heeft zich de afgelopen jaren gericht op het ontwikkelen van een radicaal andere aanpak voor het herstellen van functie na een dwarslaesie. Dit filmpje geeft een beeld van zo’n radicaal andere aanpak!

www.youtube.com/watch?v=OI9y1axHj20
De toekomst van het herstel van functie na een dwarslaesie ligt zoals je al hebt kunnen lezen misschien niet in stamceltransplantaties, maar in radicaal andere ideeën. Op de universiteit van Berkeley wordt gekeken in hoeverre een brain-machine interface die oplossing zou kunnen zijn. In dit filmpje zie je wat een brain-machine interface betekent.

www.youtube.com/watch?v=Re2LUQiB2u8
Wat zal de toekomst brengen? In dit filmpje wordt een verrassend beeld geschetst welke ontwikkelingen er de komende tientallen jaren verwacht worden.

www.youtube.com/watch?v=Qgk9ZMIOE0M
In dit filmpje zie je alle bekende, maar ook minder bekende onderzoeksprojecten gericht op het herstellen van functie na een dwarslaesie. Kijk en geniet van de innovatieve ideeën van de verschillende onderzoeksgroepen. Wij kunnen bijna niet wachten tot het 2030 is!

  •