Direct naar de content Direct naar de footer

Orthopedisch instrumentenmakers

Gertjan Ruigrok

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/medewerkers/Gertjan_Ruigrok_Orthopedietechniek_20161201.jpg

 “Dit werk is de ideale combinatie van techniek en mensenwerk.”

Ik ben een echte techneut, altijd bezig met techniek en het zoeken van creatieve technische oplossingen, zowel thuis al op mijn werk. Ook in mijn werk pas ik dit toe bij mensen die geen standaardvoorziening passen. Voordat ik orthopedisch instrumentmaker werd, werkte ik in een bedrijf dat F16-onderdelen en nachtkijkers ontwikkelde. Ik miste daar vooral het contact met mensen. Werken bij Rijndam Orthopedietechniek is voor mij de ideale combinatie van werken met techniek en met mensen.

Ik vind het belangrijk om naar de toekomstplannen, hobby's en verhalen van mijn klanten te luisteren, natuurlijk vanuit interesse, maar ook om een keuze te kunnen maken voor een voorziening die zo goed mogelijk bij de klant en zijn of haar levensstijl past. De juiste pasvorm en goede techniek zorgen er voor dat iemand weer onafhankelijk kan zijn.

Ik werk met humor en passie. Ik hoop dat ik dat uitstraal naar mijn klanten.

Arno van der Giessen

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/medewerkers/Arno_vd_Giessen_Orthopedietechniek_20161201_%281%29.jpg

 “Dit is het mooiste beroep van de wereld!”

Ruim twintig jaar geleden rolde ik het vak van orthopedisch instrumentmaker in met mijn diploma MTS fijnmechanische techniek. De combinatie van technisch werk en het helpen van mensen maakt het beroep voor mij top! Dit is het mooiste beroep van de wereld: het geeft me zoveel voldoening en waardering!

Gelukkig kunnen wij hier bij Rijndam Orthopedietechniek gebruik maken van de nieuwste technieken en producten, want stilstand is achteruitgang en onze patiënten verdienen de beste voorziening.

Peter van Vliet

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/medewerkers/Peter_van_Vliet_Orthopedietechniek_20161201_%281%29.jpg

 “Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn vak.”

Ik ben gestart als orthopedisch technicus, in eerste instantie bij de firma Van Lierop en later bij de Anna-kliniek, beide orthopedische instrumentmakerijen. Ik werkte vier dagen in de week en ging een dag naar school, zo doorliep ik het traject van leerling naar leermeester. Begin jaren 80 werd ik naar voren geschoven om myo-elektrische prothesen voor kinderen te maken. Ik heb me daarna steeds verder verdiept in de armprothesiologie en ben er nu dus al meer dan dertig jaar mee bezig. Het verveelt niet.

Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn vak. Ook vind ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van armprothesiologie heel interessant. Ik ben een aantal keren naar congressen in Canada geweest waar de nieuwste ontwikkelingen getoond worden. Ik probeer elke keer zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen en mogelijkheden van de klanten. Als de klant tevreden is heb ik mijn werk goed gedaan! Wat is er mooier dan een tevreden klant?

Lisa van Gils

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/medewerkers/Lisa_van_Gils_orthopedisch_instrumentmaker_Orthopedietechniek_ws_vervaagd.jpg

 “Hier kan ik de tijd nemen voor de klant!”

Sinds februari 2006 werk ik in de orthopedische techniek. Ik ben bij een ander bedrijf begonnen in de werkplaats en na het halen van mijn opleidingen ben ik doorgestroomd de paskamer in. Ik kreeg daar de mogelijkheid om mijzelf te specialiseren in kinderorthopedie. Wat ik leuk vind aan het werken met kinderen? Ze zijn niet geremd in emoties, ze zeggen wat ze denken en laten zien wat ze voelen. 
Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij Rijndam Orthopedietechniek. Hier kan ik de tijd nemen om cliënten te helpen aan een voorziening die helemaal bij hen past. In principe kunnen we alles maken! Soms vergt dat wat creativiteit, maar dat is juist het leuke aan ons vak!