Direct naar de content Direct naar de footer

Xperience Prothese

Eerst een armprothese testen voordat je er een aanschaft? Dat kan met onze Xperience Prothese. Met deze unieke testprothese kun je verschillende soorten armprothesen testen om te kijken welke het beste bij jou past. 

Scroll naar

  Wat is de Xperience Prothese?

  De Xperience Prothese is een unieke innovatieve testprothese van Rijndam Orthopedietechniek. Het is de eerste individueel aan te passen armkoker voor kinderen en volwassenen met een aanlegstoornis of amputatie van de onderarm of pols-exarticulatie. Met de Xperience Prothese krijg je een reëel beeld van wat de uiteindelijke prothese in de praktijk kan betekenen en hoe deze gaat voelen aan je arm.

  De Xperience Prothese bestaat uit een 3D-geprinte verstelbare koker en is herbruikbaar. Er zijn vier maten zodat iedereen met een korte arm de Xperience Prothese kan ervaren. Het is mogelijk om een statische prothese uit te proberen, maar ook een prothese met lichaamsbekrachtigde aansturing of myo-elektrische aansturing. De therapeuten kunnen de Xperience Prothese bij je aantrekken, zonder dat daar een orthopedisch instrumentmaker aan te pas hoeft te komen.

  De voordelen

  Minder armprothesen in de kast
  Doordat je een armprothese kunt testen, kunt je een weloverwogen keuze maken om wel of geen armprothese te gaan dragen. Dit betekent dat er geen onnodige armprothesen worden verstrekt die later in de kast belanden. Daarnaast kun je op een eenvoudige manier verschillende typen prothesen vergelijken. De instrumentmaker hoeft hiervoor geen proefopstelling te maken.

  Je weet waarvoor je kiest
  De Xperience Prothese kan tijdens verschillende activiteiten gebruikt worden. Zo krijg je een beter beeld van wat het betekent om een armprothese te dragen. Je krijgt daarmee antwoord op de volgende vragen: Hoe voelt een prothese aan mijn arm? Hoe kan ik een prothese aansturen? Wat kan ik doen met een prothese?

  Duur van de dagbehandeling kan korter
  De Xperience Prothese kan ook gebruikt worden voor prothesetraining. Bijvoorbeeld op het moment dat de aanvraagprocedure van een prothese nog loopt. Tijdens deze wachttijd kun je alvast trainen met het soort prothese waarvoor je hebt gekozen.

  Meer informatie?

  https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/behandelingen/Xperience_Prothese_-_Rijndam_Orthopedietechniek_2.jpg

  Wil je meer weten over de Xperience Prothese van Rijndam Orthopedietechniek? 

  Vraag ernaar bij je ergotherapeut of instrumentmaker.

  Contact

  T: 0102412555
  E: orthopedietechniek@rijndam.nl
  Openingstijden:
  ma t/m vr van 8.30 en 17.00 uur