Rijndam Revalidatie biedt een verkort revalidatieprogramma aan wanneer u een dwarslaesie heeft op basis van een kwaadaardige tumor in het ruggenmerg of op basis van een uitzaaiing van een kwaadaardige tumor. Voorwaarde is dat uw een levensverwachting heeft tussen de zes maanden en een jaar en een zodanige lichamelijke en mentale conditie dat u kunt revalideren. Daarnaast is aanvullende therapie niet beperkend voor het revalidatieprogramma en dient u een verblijfplaats te hebben na ontslag.

Waarom revalideren met een oncologische dwarslaesie?

Doel van de revalidatie is om thuis zo optimaal mogelijk te functioneren. Het programma wordt afgestemd op de persoonlijke situatie van de patiënt. Aandachtspunten van de revalidatiebehandeling zijn onder andere het reguleren van de blaas- en darmfunctie, het behoud of verbeteren van de conditie, het verhogen van de mobiliteit al dan niet met rolstoel. Hierdoor kan de (verpleegkundige) zorg zoveel mogelijk beperkt worden.

Duur

6 weken opname, eventueel gevolgd door (poliklinische) nabehandeling

Aanmelden

Uw oncoloog of huisarts kan u aanmelden voor revalidatie bij een oncologische dwarslaesie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het medisch secretariaat van de revalidatieartsen op de locatie Westersingel, telefonisch te bereiken op (010) 241 24 15.