Poliklinisch

Als u grotendeels zelfstandig functioneert en alleen lichte hulp nodig heeft, dan kiezen we vaak voor een poliklinische behandeling. Dit betekent dat u voor een afspraak naar een van onze locaties komt. U krijgt per week een behandelplan met daarbij horende afspraken. Als het nodig is dat u na afloop van de behandeling onder controle blijft, komt u ook voor deze afspraken naar onze polikliniek.

We werken ook met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij u gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook online begeleiding krijgt via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. Uw revalidatiearts overlegt met u of uw behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of u dit wilt.

Klik hier voor meer informatie over Videobellen.

Klik hier voor meer informatie over Oefenportaal Rijndam.

Klinisch/opname

Als u moet worden opgenomen, komt u naar onze locatie Westersingel in Rotterdam. Daar hebben we alle faciliteiten wat nodig is om u intensief te behandelen, zoals fitnessruimtes, sporthal, zwembad, aangepaste keukens en een proefwoning. Om u verblijf te veraangenamen, is op deze locatie een restaurant, café, kapper, bibliotheek, stilteruime en Activiteiten lab. In het restaurant kunt u ’s avonds met uw bezoek eten. Tijdens de behandeling werken we toe naar dag- en weekendverlof. Zo kunt u ook thuis ervaren hoe het met u gaat.

Multidisciplinair behandelteam

Zowel poliklinisch als klinisch werken met een multidisciplinair behandelteam van deskundigen; afhankelijk van uw klachten wordt u behandeld door een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog en arbeidsonderzoeker. Bij klinische opname is ook verpleging en bewegingsagoog betrokken. Klik hier om te lezen wat de verschillende deskundigen doen.