Poliklinisch

Als uw kind grotendeels zelfstandig functioneert en alleen lichte hulp nodig heeft, dan kiezen we vaak voor een poliklinische behandeling. Dit betekent dat uw kind voor een afspraak naar een van onze locaties. Uw kind krijgt per week een behandelplan met daarbij horende afspraken. Als het nodig is dat uw kind na afloop van de behandeling onder controle blijft, komt uw kind ook voor deze afspraken naar onze polikliniek.

We werken ook met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij uw kind en u gesprekken voeren of therapie volgen bij ons op locatie, maar ook online begeleiding krijgen via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. Uw revalidatiearts overlegt met u of het behandelprogramma van uw kind ook deels op afstand kan plaatsvinden en of u dit wilt.

Klik hier voor meer informatie over Videobellen.

Klik hier voor meer informatie over Oefenportaal Rijndam.

Klinisch/opname

Als uw kind moet worden opgenomen, dan komt uw kind naar onze locatie Westersingel in Rotterdam. Daar hebben we alle faciliteiten wat nodig is om uw kind intensief te behandelen, zoals fitnessruimtes, sporthal en zwembad. Op deze locatie is ook restaurant, café, kapper, bibliotheek, stilteruime en Activiteiten lab. In het restaurant kunt u ’s avonds met uw kind eten. Tijdens de behandeling werken we toe naar dag- en weekendverlof. Zo kunt u ook thuis ervaren hoe het met u gaat.

Multidisciplinair behandelteam

Zowel poliklinisch als klinisch werken met een multidisciplinair behandelteam van deskundigen; afhankelijk van uw klachten wordt u behandeld door een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog en arbeidsonderzoeker. Bij klinische opname is ook verpleging en bewegingsagoog betrokken. Klik hier om te lezen wat de verschillende deskundigen doen.