Mensen die te maken hebben met blijvende gevolgen van een ziekte, aandoening of ongeval kunnen bij Rijndam ook terecht voor arbeidsgerelateerde vraagstukken. Rijndam biedt medisch specialistische arbeidsrevalidatiezorg. Terugkeer naar werk en arbeidsparticipatie is voor veel patiënten een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Wilt u ook optimaal voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? Het behandelprogramma arbeidsrevalidatie ondersteunt u met het (weer) actief kunnen deelnemen aan de (werkende) maatschappij.

Diagnostiek
Binnen arbeidsrevalidatie is Rijndam gespecialiseerd in (arbeids)belastbaarheidonderzoek. Deze multidisciplinaire diagnostiek geeft u en uw bedrijfsarts inzicht in uw huidige arbeidsbelastbaarheid en de factoren die dit beïnvloeden. We geven u adviezen ten aanzien van de aanpak van behoud van en/of terugkeer naar werk of andere passende arbeid. Waar mogelijk krijgt u suggesties voor interventies die de arbeidsbelastbaarheid kunnen vergroten.

Behandelaanpak

Bij Rijndam vormt arbeidsrevalidatie een vast onderdeel van de medisch specialistische revalidatie.  Zo bekijkt de revalidatiearts ook samen met u welke arbeidsgerelateerde vraagstukken er zijn en welke behandeling hierbij nodig is. Binnen de revalidatie staat uw hulpvraag centraal. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Daarin staat wat we willen bereiken.

Behandelteam

Het  multidisciplinaire behandelteam staat onder leiding van uw revalidatiearts. Afhankelijk van uw doelen bevat een team een fysiotherapeut, ergotherapeut, bewegingsagoog, maatschappelijk werker en een psycholoog. Bij arbeidsgerelateerde vraagstukken voegen we een arbeidsonderzoeker en FCE Testleider aan uw behandelteam toe.

Lees meer over de specialisten binnen het behandelteam in de uitgebreide omschrijving per functie.

Aanmelden

Komt u voor het eerst naar Rijndam? Dan kan uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts u direct online bij ons aanmelden voor een eerste consult. U kunt ook een verwijsbrief van uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts sturen naar de locatie waar u zich aanmeldt. Wij nemen dan contact met u op. Vanwege specifieke problematiek kan u worden opgeroepen op een andere locatie dan waar u aangemeld bent. U wordt hier uiteraard over geïnformeerd.

Ervaringsverhalen


"Besef wanneer je een stap terug moet zetten."
Wim is al 50 jaar werkzaam in de Rotterdamse haven.Op een dag merkt Wim tijdens zijn werk dat hij minder kracht heeft in zijn rechterarm. Op dat moment weet hij nog niet dat hij een herseninfarct heeft. Lees verder“Het lesgeven gaat niet meer zoals je ooit meemaakte, maar gelukkig leef ik nu meer op!”

Johan staat met veel plezier voor de klas. Voor 25 jaar. Totdat een herseninfarct zijn geliefde beroep van hem afneemt. Lees verder