Direct naar de content Direct naar de footer

Het Oefenportaal Rijndam

We werken met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij je gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook begeleiding op afstand krijgt via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. Je revalidatiearts overlegt met je of je behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of je dit wilt. We zoeken naar de beste balans voor jou.

Op deze pagina leggen we uit hoe het Oefenportaal Rijndam werkt. Ons oefenportaal voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van uw privacy.

Vanuit huis werken aan uw revalidatie 

Met het Oefenportaal Rijndam kun je zelfstandig thuis aan je revalidatieoefeningen werken. In het online portaal vind je persoonlijke oefeningen die door je behandelaar zijn voorgeschreven. De oefeningen zijn vaak in de vorm van instructiefilmpjes en worden schriftelijk toegelicht. Je behandelaars kunnen je voortgang online inzien. Ook kun je, indien nodig, contact met je behandelaars hebben via de berichtenfunctie in het Oefenportaal.

"Het lijkt me ideaal om één keer per week naar Rijndam te gaan en de andere afspraak via beeldbellen te doen."

Maaike, patiënt bij Rijndam
Je account activeren / inloggen

Om je account te activeren, ontvang je van ons een mail met daarin een link. Via deze link moet je de eerste keer inloggen: 

Inlognaam: het emailadres waar de mail naartoe is gestuurd

Wachtwoord: zelf te verzinnen (bestaande uit minimaal 8 karakters en 1 cijfer of leesteken)

Na activatie en bij ieder volgend bezoek kun je het Oefenportaal Rijndam bereiken door op internet de volgende pagina te openen: https:\\oefenen.rijndam.nl. 

Nadat je bent ingelogd, kun je gebruik maken van het Oefenportaal. Je behandelaar laat weten wanneer je persoonlijke oefeningen in het portaal staan. Het Oefenportaal Rijndam is een beveiligde online omgeving. De gegevensbeveiliging voldoet aan alle strenge eisen, conform de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Oefenapp Rijndam

Het Oefenportaal Rijndam is ook toegankelijk via een app. Deze app kan via Google Play en App Store worden gedownload. De naam van de app is Oefenapp Rijndam. De app is een compactere versie van het Oefenportaal en zeer gebruiksvriendelijk. In de app is het privacy statement van het Oefenportaal opgenomen. 

Persoonlijke gegevens

Je logt in op het Oefenportaal met het account dat je van je behandelaar gekregen hebt. Hiervoor registreren wij je naam en e-mailadres. Daarnaast slaan wij ook je geboortedatum op. Binnen de Oefenapp kunnen ook gegevens staan over je gezondheid en persoonlijk beeldmateriaal, zoals video’s waarin je bepaalde oefeningen doet. Tot slot houden wij logbestanden bij. Deze gegevens worden verwerkt op basis van de verkregen toestemming.

Het Oefenportaal bewaart informatie die je zelf invoert. Voorbeelden hiervan zijn het invullen van een vragenlijst of het sturen van een bericht. Deze gegevens zijn inzichtelijk voor je behandelaar en worden gebruikt tijdens de behandeling. Het is mogelijk om in het portaal uw eigen profiel aan te vullen met informatie en een profielfoto. Het is belangrijk dat je je realiseert dat alle behandelaars van het behandelteam waar je toe behoort, je profiel kunnen zien.