Direct naar de content Direct naar de footer

Videobellen via Facetalk

We werken met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij je gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook begeleiding op afstand krijgt via beeldbellen of het Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. Je revalidatiearts overlegt met jou of je behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of je dit wilt.

Op deze pagina leggen we je uit hoe videobellen werkt. We maken hiervoor gebruik van FaceTalk. Videobellen via FaceTalk voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van je privacy. Alles wat je bespreekt blijft tussen jou en de revalidatiearts of behandelaar. 

Wat heb je nodig?
  • een smartphone of tablet met camera en microfoon;
  • een stabiele internetverbinding;
  • de app FaceTalk. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of in de App Store.
Hoe werkt het?

Je hebt een code ontvangen voor het videoconsult. Deze kun je terugvinden in je rooster of brief. Op de afgesproken datum en tijdstip van het videoconsult open je de FaceTalk app en voert bij ‘Ik heb een code’ de ontvangen code in en start het videogesprek. Zodra de revalidatiearts of behandelaar er is verschijnt deze vanzelf in beeld. 
Of
Je heeft een e-mail ontvangen met een uitnodiging voor een Facetalk videoconsult. Open de e-mail die je hebt ontvangen met een uitnodiging voor een FaceTalk videoconsult. Klik op de link ‘digitale wachtkamer’. Op de afgesproken datum en tijdstip van het videoconsult open je de FaceTalk app en drukt op: ‘ik heb een afspraak!’. Zodra de revalidatiearts of behandelaar er is, verschijnt deze vanzelf in beeld. 

Extra persoon toevoegen

Als je een familielid of bijvoorbeeld mantelzorger wil betrekken bij het videoconsult, dan kunnen zij deelnemen met hun eigen tablet of smartphone. Je kunt de code die je hebt ontvangen, doorgeven aan de derde persoon om deel te nemen aan het videoconsult. 

Hieronder kun je de folder downloaden om bovenstaande informatie makkelijk uit te printen.