Direct naar de content Direct naar de footer

Onze nieuwe coronamaatregelen

Geplaatst op 20-12-2021

Zoals je wellicht weet heeft de regering een zogenaamde ‘harde lockdown’ aangekondigd. Wij ontkomen er niet aan onze maatregelen ook verder aan te scherpen, omdat de nieuwe Omikron variant van het coronavirus besmettelijker is dan eerdere varianten. 

Bezoek

Op de kliniek aan de Westersingel geldt op dit moment een zogenaamde 'bubbel' van bezoek. Er mag beperkt bezoek komen en om patienten te mogen bezoeken, moet je naam op een lijst staan van vaste bezoekers. Deze bubbel bestond al uit 5 personen en dit blijft zo, Wat er wel anders is, is dat er nog maar 1 persoon per dag op bezoek mag komen. Per keer mag 1 kind tot 12 jaar bij zijn of haar ouder of broertje/zusje op bezoek onder begeleiding van 1 volwassene.

Feestdagen

Uitzondering op bovenstaande vormen kerst (24 t/m 26 december) en oud en nieuw (31 december en 1 januari). Omdat wij verwachten dat ongeveer de helft van de patiënten met weekendverlof kan gaan tijdens de feestdagen, is er genoeg ruimte om 2 personen te mogen ontvangen.

Poliklinische behandelingen

De polikliniek neemt contact met je op als je afspraak omgezet moet worden naar een andere datum of naar een online afspraak, je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. Bij geen bericht, gaat je afspraak door zoals gepland. We hebben voldoende ruimte op de poliklinieken om de patienten bij wie dat nodig is veilig te kunnen blijven zien. Zowel behandelaar als patient dragen daarbij de hele tijd een mondkapje. Poliklinische patienten mogen alleen een begeleider meenemen als dit noodzakelijk is en het anders niet lukt om te komen. Als je een begeleider meeneemt voor het vervoer, willen we deze begeleider verzoeken buiten te wachten als dat kan.

Mondkapjes 

Iedereen is binnen Rijndam de hele tijd verplicht om een mondkapje te dragen. Deze mag niet tussendoor af, ook niet als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden,

Triage

Bij de deur zal een medewerker je vragen naar eventuele klachten. Als er klachten zijn die op corona kunnen duiden, moeten wij helaas een nieuwe afspraak met je maken of zul je een andere keer op bezoek moeten komen.