Direct naar de content Direct naar de footer

Nieuwe versoepelingen binnen Rijndam

Geplaatst op 29-06-2021

Zaterdag 26 juni zijn in Nederland nieuwe versoepelingen ingegaan. Ook bij Rijndam versoepelen we met ingang van woensdag 30 juni onze coronamaatregelen. Daar waar het veilig kan. Hierbij blijven de volgende basisregels leidend:

  • Houd 1,5 meter afstand

  • Blijf thuis bij klachten passend bij COVID-19

  • Het beantwoorden van gezondheidsvragen voorafgaand en/of tijdens uw bezoek

Graag zetten we de meest relevante versoepelingen voor u op een rij. Let op: op locaties waar Rijndam in een ziekenhuis of school is gevestigd, kunnen stengere maatregelen gelden. Rijndam volgt in dat geval op deze locaties het beleid van het betreffende ziekenhuis of deze school.

Mondneusmaskers niet meer verplicht
Het is voor patiënten en bezoekers niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen bij een bezoek aan Rijndam. Het blijft wel noodzakelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Onze medewerkers dragen tijdens de zorg een mondneusmasker of faceshield wanneer zij geen 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook bezoekers/ouders die een patiënt ondersteunen bij zelfzorgactiviteiten (bijvoorbeeld eten, aankleden, etc) dragen een mondneusmasker. Voelt u zich als patiënt of bezoeker prettiger met een mondneusmasker? Geen probleem, we hebben deze beschikbaar bij onze receptie en balie van de polikliniek.

Begeleiders
Voor de poliklinische afdelingen zijn maximaal 2 begeleiders per patiënt toegestaan.

Bezoekers kliniek Westersingel
In de kliniek zijn maximaal 2 bezoekers per dag met 2 kinderen uit hetzelfde huishouden t/m 18 jaar toegestaan. Er mogen niet meer dan 2 bezoekers gelijktijdig in de patiëntenkamer. Daarnaast worden de bezoektijden van de kliniek op maandag t/m vrijdag verruimd naar 16.00-20.00 uur. Tot slot zijn klinische patiënten en hun bezoekers weer welkom in het in het restaurant tussen 17.30-19.00 uur met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Overige maatregelen
Alle andere maatregelen blijven voorlopig van kracht. Bekijk alle coronamaatregelen die op dit moment binnen Rijndam gelden. 

Bij Rijndam is de veiligheid van onze patiënten de hoogste prioriteit. Daarom doen we er alles aan verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat we veilige, kwalitatieve zorg willen blijven bieden en niemand onnodig bloot willen stellen aan risico’s, houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en sluiten onze maatregelen hier op aan. Wij danken u voor uw begrip en flexibiliteit.