Bij Rijndam is de veiligheid van onze patiënten de hoogste prioriteit. Daarom doen we er alles aan verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat we patiënten veilige, kwalitatieve zorg willen blijven bieden en onze medewerkers niet onnodig bloot willen stellen aan risico’s, houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en sluiten onze maatregelen hier op aan. Hieronder een paar maatregelen. Uitgebreide informatie vindt u in onze veelgestelde vragen.

Kliniek Westersingel

 • Bezoek is op de volgende tijden welkom:
  maandag t/m vrijdag van 17.30 tot 20.30 uur
  zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.30 uur. 
 • Tijdens het bezoekmoment mag er gewisseld worden. Dit betekent dat meerdere personen u per dag kunnen bezoeken, met de voorwaarde dat maximaal één bezoeker bij u aanwezig is en de andere bezoeker(s) buiten wachten.
  Uitzondering: er zijn één volwassene en maximaal twee kinderen onder de 12 jaar toegestaan als een ouder is opgenomen.
 • Bij de voordeur vindt uitvraag naar COVID-19 verschijnselen plaats door de beveiliging. Heeft een bezoeker klachten die kunnen wijzen op besmetting dan krijgt hij/zij geen toegang tot Rijndam. Iedere bezoeker ontvangt een formulier waarop de contactgegevens van de bezoeker worden vermeld. Dit formulier dient de bezoeker tijdens het bezoek bij zich te dragen en na afloop van het bezoek levert hij/zij dit in bij de centrale receptie.
 • Wanneer uw bezoek in een oranje of rood risicogebied is geweest, mag hij/zij niet op bezoek komen. Wanneer hij/zij na 14 dagen quarantaine klachtenvrij is, mag hij/zij u bezoeken. Dit geldt niet voor bezoekers tussen de 0-12 jaar.
 • Buiten de bezoektijden is op locatie Westersingel alleen de hoofdingang geopend. Bij de hoofdingang bellen patiënten, medewerkers en bezoekers via de intercom de receptie; deze beoordeelt vervolgens of de deur wordt geopend​. Vervolgens vindt er uitvraag naar klachten passend bij COVID-19 plaatst.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe bezoekersregeling.

Poliklinische locaties

 • Onze poliklinische locaties zijn in stappen weer van start met de zorg aan patiënten. In eerste instantie betreft het vooral (semi-)spoedzorg. 
 • Patiënten die voor een poliklinische afspraak op onze locaties kunnen komen, worden gebeld. Wij verzoeken u niet zelf naar ons te bellen. 
 • Overige poliklinische afspraken worden zoveel mogelijk omgezet in een telefonische afspraak of teleconsult. U wordt hierover geïnformeerd.
 • Vanaf maandag 3 augustus zal de uitvraag naar COVID-19 verschijnselen alleen nog telefonisch plaatsvinden. Alle patiënten die op locatie op het spreekuur van de revalidatiearts komen of een eerste behandeling hebben, worden binnen 24 uur voor de afspraak gebeld om te vragen of de patiënt COVID-19 verschijnselen heeft. Deze uitvraag vindt zo kort mogelijk voor de afspraak plaats, zodat het zo betrouwbaar mogelijk is.
 • Voor de patiënten die al in een poliklinische revalidatiebehandeling zitten, waarbij uitvraag naar COVID-19 verschijnselen niet meer plaatsvindt, gelden de landelijke coronamaatregelen. Onze patiënten blijven thuis bij klachten en laten zich testen. Na terugkeer uit een oranje/rood risicogebied blijft de patiënt 14 dagen in thuisquarantaine.

Als u wilt weten welke voorzorgsmaatregelen we per locatie treffen, lees dan de veel gestelde vraag 'Gaat mijn poliklinische afspraak door?'

Specifieke informatie over de kliniek vindt u op www.rijndam.nl/coronabulletin.

We realiseren ons dat deze verregaande maatregelen voor u grote impact kunnen hebben. We bedanken u voor uw begrip en flexibiliteit