Bij Rijndam is de veiligheid van onze patiënten de hoogste prioriteit. Daarom doen we er alles aan verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat we patiënten veilige, kwalitatieve zorg willen blijven bieden en onze medewerkers niet onnodig bloot willen stellen aan risico’s, houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Onderstaande voorzorgsmaatregelen zijn in aansluiting op de landelijke maatregelen en gelden in ieder geval tot en met dinsdag 28 april 2020. 

Voor alle patiënten en bezoekers geldt:

  • Al onze locaties zijn in ieder geval tot en met dinsdag 28 april 2020 gesloten voor bezoekers.
  • Poliklinische afspraken worden zoveel mogelijk omgezet in een telefonische afspraak of teleconsult. Patiënten zijn/worden hierover geïnformeerd.
  • Helaas is het bezoeken van patiënten die bij ons zijn opgenomen op de locatie Westersingel, niet meer mogelijk. Uitgezonderd is bezoek van één ouder/verzorger (zonder griepachtige klachten) per dag aan onze patiënten onder de 18 jaar.
  • Op locatie Westersingel is de toegangsdeur van de parkeergarage en tuindeur gesloten, alleen tussen 7.00 en 8.00 uur zijn de deuren open voor medewerkers. Je kunt wel van binnen naar buiten. Bij de hoofdingang bellen patiënten, medewerkers en bezoekers via de intercom de receptie; deze beoordeelt vervolgens of de deur wordt geopend​. Bezoekers die binnen mogen komen, worden getemperatuurd door een verpleegkundige in de centrale hal. Als zij geen koorts hebben, dan neemt de verpleegkundige de bezoeker mee naar de afdeling.

Voor patiënten die bij ons zijn opgenomen, gelden ook de volgende extra voorzorgsmaatregelen tot en met dinsdag 28 april: 

  • Patiënten die bij ons zijn opgenomen op de locatie Westersingel mogen geen bezoek ontvangen. Uitgezonderd is bezoek van één ouder/verzorger (zonder griepachtige klachten) per dag aan onze patiënten onder de 18 jaar, zie hierboven.
  • Patiënten die bij ons zijn opgenomen, mogen niet meer met weekendverlof.
  • Alle klinische groepsbehandelingen worden omgezet naar individuele behandelingen. Oefenruimtes, zoals de fitnessruimtes, zwembad en sportzaal, mogen worden gebruikt, mits er minimaal 2 meter afstand tussen de patiënten kan worden gegarandeerd.
  • In het weekend wordt ook therapie aangeboden en is het Activiteiten lab geopend. 
  • Alléén de patiënten die geen klachten hebben, mogen zich, in het kader van de (behandel)doelen vrij door Rijndam bewegen en onder begeleiding van behandelaar of verpleging naar buiten.
  • Het restaurant en Café Antilope op de Westersingel zijn gesloten en bieden geen zitmogelijkheden. Rijndam voorziet alle patiënten van meerdere maaltijden per dag. Het assortiment op de afdelingen is uitgebreid en biedt voldoende variatie mogelijkheden. Als extra wordt er om 15 uur een gezonde snack uitgedeeld. 

We realiseren ons dat deze verregaande maatregelen voor u grote impact kunnen hebben. We bedanken u voor uw begrip en flexibiliteit.

Rijndam volgt nauwlettend de berichtgeving van het RIVM en onderneemt waar nodig actie voor patiënten en medewerkers. We worden hierin ondersteund en geadviseerd door de deskundigen van de Unit Infectiepreventie van het Erasmus MC, die de ontwikkelingen over het virus op de voet volgen.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft, daarom vindt u hier de veelgestelde vragen (FAQ).