Rijndam Revalidatie gaat dit jaar intensief samenwerken met de Hogeschool Rotterdam met colleges op de kinderrevalidatie locatie van Rijndam. In september vond de kick off plaats met een college voor 50 kersverse studenten van de studie gezondheidszorgtechnologie.

Doel is om studenten live mee te laten kijken en denken met de therapieën. Via deze praktijkgerichte methode zijn de studenten op dag één al aan de slag gegaan met een casus voor een jonge patiënt van Rijndam en werden er binnen 48 uur al prototypes opgeleverd.

Om de zorg die geboden wordt aan de patiënten zo min mogelijk te verstoren zal er een audiovisuele streamingsdienst in gebruik worden genomen. Hierdoor kan er op locatie bij Rijndam in één ruimte gefilmd worden en kunnen de studenten in de andere ruimte kijken. Ook is het de bedoeling dat de beelden gestreamd kunnen gaan worden naar de Hogeschool, zodat de studenten op de Hogeschool in hun klaslokaal mee kunnen kijken met de behandelingen (na schriftelijke toestemming van kind en ouder)

Kinderfysiotherapeut Stella Verschure heeft het idee voor deze samenwerking ingediend voor een prijsvraag van Wordt RAATgevert; een project van deRotterdamseZorg.nl dat als doel heeft het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Van de 145 ideeën die werden ingestuurd, vielen er 8 in de prijzen. Stella was een van de winnaars, die allemaal een bedrag van 10.000 euro in ontvangst mochten nemen. Met behulp van aanvullende financiële bijdragen van het Kinderrevalidatiefonds Adriaanstichting en de Hogeschool Rotterdam kan de audiovisuele apparatuur aangeschaft worden.

Voor komend jaar staan lessen bij ons op locatie gepland van de volgende opleidingen: Gezondheidszorgtechnologie, Logopedie, Ergotherapie en Kinderfysiotherapie.