Bij Rijndam doen we er alles aan verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat we veilige, kwalitatieve zorg willen blijven bieden, gelden voor alle medewerkers, poliklinischepatiënten en bezoekers van Rijndam aangescherpte maatregelen. 

Dragen van mondneuskapje verplicht
Met ingang van woensdag 21 oktober geldt een verplichting tot het dragen van een mondneuskapje bij het bezoek aan onze locaties. Dit is van toepassing voor alle medewerkers, poliklinische patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Wij vragen u dit (niet medische) mondkapje zelf mee te brengen.

  • Uw mondneusmasker doet u op voor binnenkomst.
  • Zolang u zich binnen één van de gebouwen van Rijndam beweegt, draagt u het mondneusmasker.
  • Als u op uw plek zit én de 1,5 meter regel in acht kan nemen, mag het mondneusmasker tijdelijk af.
  • Ook bij het verlaten van onze locatie draagt u uw mondneusmasker.
  • Klinische patiënten hoeven geen mondneusmasker te dragen.

Lees hier hoe u een mondkapje op de juiste wijze gebruikt.

Waarom stelt Rijndam het dragen van een mondneusmasker verplicht?
Het aantal coronabesmettingen in de regio Rotterdam blijft oplopen. Een mondneusmasker is een extra middel om verspreiding tegen te gaan. Omdat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers onze hoogste prioriteit heeft, volgt Rijndam de landelijke richtlijnen van de overheid om mondneusmaskers in publieke binnenruimtes verplicht te stellen.

Dragen medewerkers van rijndam ook een mondneusmasker?
Medewerkers van Rijndam maken gebruik van verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen. Afhankelijk van de situatie dragen onze medewerkers tijdens behandelingen en in onze publieke ruimten een niet-medisch mondneusmasker, een chirurgisch mondneusmasker of een Faceshield.  

Registratie en gezondheidscontrole
U wordt bij binnenkomst verzocht een vragenlijst over uw contactgegevens en gezondheid in te vullen. Wanneer wij tijdens deze controle klachten constateren die passen bij COVID-19, kan uw bezoek aan Rijndam niet doorgaan.

 

Alle belangrijke informatie rondom het coronavirus vindt u HIER.

 

We realiseren ons dat deze maatregelen voor u grote impact kunnen hebben. We bedanken u voor uw medewerking en flexibiliteit.