Vol trots presenteerden de Rijndam Racers, het handbiketeam van Rijndam Revalidatie, gisteravond het team waarmee zij dit jaar deelnemen aan de HandbikeBattle. Met alleen maar vrouwelijke deelnemers hebben de Rijndam Racers direct een primeur te pakken. De zes vrouwen gaan op 18 juni 2020 de strijd aan met andere revalidatiecentra door in handbike – en dus volledig op armkracht - de Oostenrijkse Alpen te beklimmen.

Girlpower
De vrouwen, met een lichamelijke beperking, hebben (onlangs) bij Rijndam Revalidatie gerevalideerd. Drie van hen hebben nog maar kort een dwarslaesie en waren vorig jaar zelfs nog opgenomen bij Rijndam. Geënthousiasmeerd door behandelaars en het succes van de Rijndam Racers afgelopen jaren gaan zij dit jaar de uitdaging aan. Nog nooit heeft een vrouwenteam meegedaan aan de HandbikeBattle. De komende maanden wordt er door de vrouwen keihard getraind om de 20 km lange rit met bijna 1.000 hoogtemeters en flinke hellingen te trotseren. De deelnemers worden ondersteund en begeleid door medewerkers van Rijndam, waaronder een persoonlijke buddy die ook tijdens de HandbikeBattle meefietst.

Rijndam Racers Individuals
De Rijndam Racers vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum en hebben eenmalig een ‘individuals’ team in het leven geroepen, de Rijndam Racers Individuals. Het team bestaat uit 11 oud-deelnemers van de Rijndam Racers die dit jaar op individuele basis de strijd aangaan. Het team sluit aan bij de voorbereidingen en trainingen van de Rijndam Racers en inspireert tegelijkertijd de zes vrouwelijke debutanten. Samen sterk!

HandbikeBattle
De HandbikeBattle vindt jaarlijks plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk) waar teams van verschillende revalidatiecentra tegen elkaar strijden. De teams bestaan uit (oud-)patiënten van de revalidatiecentra. Met deelname aan de HandbikeBattle willen de Rijndam Racers meer bekendheid geven aan handbiken en sporten in het algemeen voor met een dwarslaesie, amputatie of aangeboren aandoening.

Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op de website: www.rijndamracers.nl of Twitter, Facebook en Instagram.