Zondag 10 juni fietsen en wandelen enkele honderden deelnemers de Mont Ventoux op om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Rijndam Revalidatie neemt als eerste revalidatiecentrum met MS-patiënten deel aan het evenement ‘Klimmen tegen MS’.

Behandelaars vanuit Rijndam hebben vorig jaar de tocht al verkend en zijn enthousiast. Dit jaar loopt een team van vier patiënten met MS samen met een persoonlijke ‘buddy’ in estafettevorm de berg op. Behandelaars van Rijndam begeleiden de deelnemers o.a. door workshops over trainen en gezonde leefstijl bij MS. Woensdag 9 mei beklom het team al gezamenlijk de Van Brienenoordbrug. Miranda Lansbergen - Kerklaan, manager bedrijfsvoering bij Rijndam: “Het is enorm motiverend om samen sportief en gezond bezig te zijn, en tegelijkertijd ook voor een goed doel te lopen!”

Klimmen tegen MS
Klimmen tegen MS werft gelden voor onderzoeksprojecten, gericht op de verbetering van kwaliteit van leven voor patiënten met MS. Rijndam neemt deel om geld op te halen voor dit doel en stimuleert tegelijkertijd een gezonde leefstijl, waar bewegen een onderdeel van is. MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en is niet te genezen. Revalidatie kan leven met MS wel makkelijker maken. Bij Rijndam leert een specifiek deskundig team hoe men zo goed mogelijk om kan gaan met de beperkingen bij dagelijkse activiteiten.


De deelnemers met hun buddy’s op de Van Brienenoordbrug.