Revalidatiearts Ben Drentje, werkzaam op de locatie Vlietlandplein van Rijndam, werd tijdens de ledenvergadering van de Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) op donderdag 3 november verrast met het winnen van de Van Hoytematrofee 2011.

De Van Hoytematrofee wordt jaarlijks door het bestuur van de VRA toegekend aan het VRA-lid dat zich met betrekking tot de revalidatiegeneeskunde in het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in woord en geschrift. Voor Ben Drentje geldt dat hij zich niet alleen het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, maar zelfs in de afgelopen 16 jaar! Naast zijn werk als revalidatiearts is hij sinds 1995 als redactielid betrokken bij het toenmalige Revalidata, de voorloper van het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (NTR). Zelfs het huidige logo van de VRA komt bij Ben Drentje vandaan.

VRA voorzitter Juan Martina prijst Ben voor zijn visie en de wijze waarop Revalidata is omgebogen naar een meer wetenschappelijk NTR, met een nieuwe lay-out en een sturende redactie. Het bestuur van de VRA vond dit een uitgelezen moment om het werk en de inzet van Ben Drentje te belonen met de Van Hoytematrofee.