Eelke van der Veen is lid van de tweede kamer namens de PvdA fractie. Hij is woordvoerder gezondheidszorg. Op uitnodiging van Revalidatie Nederland bracht hij op vrijdag 8 juli een werkbezoek aan de locatie Westersingel van Rijndam.

Hoofddoel van het bezoek was het uitwisselen van informatie over innovatie en wetenschappelijk onderzoek in de revalidatie en de financiering ervan.
Daarnaast spraken de raad van bestuur, enkele medewerkers van Rijndam en Revalidatie Nederland met de heer Van der Veen over de relatie tussen medisch specialistische revalidatie in revalidatiecentra en de (ouderen)revalidatie in verpleeghuizen.
De heer Van der Veen benadrukte het politieke streven van dit moment naar specialisatie en concentratie in de gezondheidszorg.
Het programma bevatte ook een rondleiding op de afdelingen. De heer Van der Veen was zeer geïnteresseerd en sprak met patiënten en medewerkers.

Eelke van der Veen liet na afloop van het bezoek weten dat hij onder de indruk was van het programma en dat hij het een uiterst leerzaam werkbezoek vond.

vlnr: Michael Bergen (bestuurder Rijndam), Guido van den Bogaert (bestuurder Rijndam), Marinca de Beer (voorzitter medische staf Rijndam), Bianca van Wesep (beleidsmedewerker Revalidatie Nederland), Peter van Bragt (hoofd afdeling PO&O Rijndam), Jannie Riteco (directeur Revalidatie Nederland) en Eelke van der Veen (lid tweede kamer)