Het uitvoeren van oefeningen is een essentieel onderdeel van revalidatiebehandeling. Nu vanwege het coronavirus alle poliklinische locaties zijn gesloten, biedt Rijndam Revalidatie patiënten de mogelijkheid om vanuit huis hun revalidatiebehandeling voort te zetten. Via het Oefenportaal Rijndam kunnen poliklinische patiënten thuis zelfstandig hun oefeningen blijven doen. Door het aanbod van het online Oefenportaal en beeldbellen, gaat de patiëntenzorg van Rijndam waar mogelijk op afstand door.

Persoonlijke oefeningen
Binnen het Oefenportaal geeft de behandelaar zijn patiënt persoonlijke oefeningen en informatie die op dat moment passen in de behandeling. De oefeningen zijn veelal vormgegeven in instructiefilmpjes en worden schriftelijk toegelicht. “Nu patiënten niet naar onze locatie kunnen komen, maken we gebruik van e-Health oplossingen, waarmee de revalidatiebehandelingen kunnen worden voortgezet”, vertelt ergotherapeut Brigitte Boelaars. “Met het Oefenportaal, zeker in combinatie met beeldbellen, kunnen patiënten blijven werken aan hun herstel”.

Werken aan herstel
Het Oefenportaal Rijndam is normaal gesproken een aanvulling op de bestaande revalidatiebehandeling, maar wordt nu intensief gebruikt. Het ondersteunt het werken aan herstel, doordat de patiënt thuis kan blijven doorgaan met oefenen. Door het interactieve karakter heeft de behandelaar direct inzicht in de voortgang. Ook kunnen behandelaar en patiënt contact met elkaar hebben via de berichtenfunctie.

Veilig en gemakkelijk
Rijndam maakte al langer gebruik van het Oefenportaal vanuit twee locaties. Door de inspanningen van behandelaren, is het in korte tijd mogelijk gemaakt om dit nu vanuit alle locaties aan te bieden aan een grote groep poliklinische patiënten. Het Oefenportaal Rijndam werkt binnen een beveiligde omgeving en is eenvoudig in gebruik. De patiënt kan met behulp van een pc, laptop, tablet of telefoon gebruikmaken van het portaal dat beschikbaar is via een website of gratis app.