Zaterdagmiddag zijn patiënten in de kliniek van Rijndam verrast met een pop-up concert van de Rotterdamse band De Likt. Stichting Vrienden van Rijndam Revalidatie regelde dit als hart onder de riem voor alle opgenomen patiënten die nu door de coronamaatregelen geen bezoek mogen ontvangen en niet op weekendverlof kunnen.

Fantastische afleiding 
De Rotterdamse band De Likt zorgde  voor een overdonderend optreden van ruim twintig minuten op het voorterrein van locatie Westersingel. Alle patiënten hadden, met gepaste afstand van elkaar, een mooi plekje gevonden achter het raam van hun eigen kamer of de gezamenlijke huiskamer. “Het is nu een extra zware tijd, ondanks dat alle medewerkers hun uiterste best doen”, geeft een van de patiënten aan. “Dit optreden is echt een fantastische afleiding”. 

Ervaring frontman
De Rotterdamse band treedt normaal gesproken op tijdens grote festivals. Stichting De Nieuwe Lichting die het artiestenklimaat in Rotterdam probeert te bevorderen, legde contact met de band. Ze reageerde direct positief op het verzoek: “Als we op deze manier iets kunnen bijdragen in deze bijzondere tijd, dan doen we dit graag”. Rapper Jordy Dijkshoorn, frontman van de Rotterdamse band, heeft in 2017 zelf ervaren hoe het is om te moeten revalideren. In 2017 herstelde hij na een breuk van een nekwervel. Hij telt zijn zegeningen: “Ik had ook in een rolstoel kunnen eindigen''.

Verblijf veraangenamen
Vrienden van Rijndam Revalidatie zet zich in voor innovatieve revalidatie en een prettig verblijf van patiënt en familie. “Juist in deze tijd is het extra belangrijk om de tijd die  patiënten in de kliniek doorbrengen te veraangenamen”, aldus Mendy Verburg, initiatiefneemster vanuit de stichting. Patiënten zijn opgenomen bij Rijndam, omdat ze een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt, zoals een dwarslaesie of beroerte. Hier werken ze aan hun revalidatie. Op dit moment mogen ze geen bezoek ontvangen of met weekendverlof. Vanuit de stichting worden diverse acties opgezet, zoals de oproep om te doneren voor de aanschaf van iPads of het sturen van een kaartje. Meer informatie is te vinden op www.vriendenvanrijndam.nl