De locatie Westersingel van Rijndam beschikt sinds december over een geheel vernieuwde fitnessruimte. De oude apparatuur is vervangen voor de nieuwste fitnessapparatuur van Technogym: een slim systeem dat zich aanpast aan het energieniveau van de revalidatiepatiënten. Via cloud-opslag kunnen de gegevens met een app worden ingezien.

De sportruimte is volledig aangepast en opgeknapt zodat de patiënten in een mooie en stimulerende omgeving optimaal aan hun herstel kunnen werken. Daarnaast is een nieuw inspanningsfysiologie-lab ingericht waar de sportarts en medewerkers de patiënten kunnen testen om een op maat gemaakt trainingsschema op te stellen.

Nieuwste Technogym fitnessapparatuur
Technogym was al leverancier van de vorige apparatuur bij Rijndam die ruim 25 jaar trouwe dienst heeft bewezen. De nieuwe krachtapparaten zijn uit de zogenaamde Biocircuit-lijn. Hiermee kunnen de therapeuten de patiënten eenmalig inmeten waarna de apparatuur met een test de ideale weerstand bepaalt. Mocht een patiënt een mindere dag hebben, dan registreert de Biocircuit-apparatuur dat en wordt er eventueel ondersteuning geboden. Alle instellingen worden opgeslagen zodat de apparatuur zich de volgende keer automatisch instelt als de patiënt zich aanmeldt. Er zijn diverse mogelijkheden in trainingsprogramma’s en opbouw, afhankelijk van de patiënt en diagnose.

De cardioapparatuur komt uit de nieuwste Excite Live-lijn van Technogym, deze lijn is in 2020 op de markt gekomen. Rijndam is hiermee een van de eerste centra met deze hypermoderne apparaten.

Alle data in de cloud
Alle trainingsschema’s staan opgeslagen in de ‘Mywellness’ cloud, dat een veilige omgeving waarborgt. Zowel de therapeuten als de patiënten kunnen vanaf een werkplek of via een app de resultaten van de training volgen en op elk moment de training aanpassen. Technogym is bezig om samen met Chipsoft een koppeling met HIX – het elektronisch patiëntendossier van Rijndam - te kunnen maken.