Tijdens de zomervakantie vinden er in Rotterdam diverse wegwerkzaamheden plaats. Dit kan van invloed zijn op uw route naar Rijndam. Zo is de Maastunnel van 16 t/m 23 juli geheel gesloten voor verkeer. Daarnaast wordt de Groene Kruisweg opnieuw geasfalteerd en wordt verkeer tijdens de zomer omgeleid. Bekijk voor vertrek goed of u te maken krijgt met wegwerkzaamheden op uw route.

Maastunnel
De Maastunnel ondergaat grootschalig onderhoud en is van medio 2017 tot medio 2019 gesloten voor autoverkeer richting Zuid. Tijdens de eerste week van de zomervakantie, 16 t/m 23 juli, vindt de ‘ombouwweek’ plaats. De Maastunnel is dan geheel gesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruikmaken van de tunnel. Vanaf 24 juli is de Maastunnel weer geopend, maar nog steeds alleen voor autoverkeer van Zuid naar Noord.

Raadpleeg de website van Rotterdamonderweg.nl voor de beste route tussen 16 en 23 juli. Verkeer vanuit noordwest of zuidwest wordt geadviseerd gebruik te maken van de Benelux tunnel of de Erasmusbrug. Verkeer vanuit noordoost of zuidoost wordt geadviseerd gebruik te maken van de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug.

Kaart_Maastunnel_ombouw.jpg

Asfaltering Groene Kruisweg
Tijdens de zomervakantie wordt de Groene Kruisweg en Driemanssteeweg (gedeeltelijk) opnieuw geasfalteerd. Tijdens deze periode gelden verschillende afzettingen en omleidingen.

 • 16 tot 28 juli:
  De Groene Kruisweg is dicht in de richting van de A15 na de Jan Olieslagerweg.
  Omleiding via de Oldegaarde en Vaanweg.

 • 3 tot 6 augustus:
  Van vrijdagavond 3 augustus 22:00 uur tot maandagochtend 6 augustus 05:00 uur is de Groene Kruisweg tussen de afrit A15 en Jan Olieslagerweg in beide richtingen dicht. Omrijden via de Ring of Vaanweg.

 • 6 tot 17 augustus:
  Werkzaamheden aan Driemanssteeweg tussen Groene Kruisweg en Charloisse Lagedijk.

Reist u naar Rijndam locatie Roerdomplaan, houd dan rekening met extra reistijd. Kijk op Rotterdamonderweg.nl voor meer informatie.

De omleidingsroutes op een kaartje. Foto: gemeente Rotterdam