Dinsdag 26 september vond de Fit for Life Food Workshop plaats bij Rijndam. Fit for Life is een programma dat is opgezet om mensen met een dwarslaesie te ondersteunen fit(ter) door het leven te gaan. Initiatiefnemer is het bedrijf Coloplast, die de Food Workshop in samenwerking met ambassadrice Annemarie Postma (‘The Sitting Chef’) en Rijndam organiseerde. Verschillende patiënten en zorgprofessionals van Rijndam waren uitgenodigd deel te nemen aan de workshop.

Gezonde leefstijl
De Food Workshop was een gezellige en informele bijeenkomst voor mensen met een dwarslaesie (en hun partners), die goed aansloot bij de onlangs door Rijndam en Erasmus MC ontwikkelde behandelmodule ‘gezonde leefstijl’. Tijdens de workshop werd dit innovatieve coachingstraject voor rolstoelgebruikers en mensen met hersenletsel toegelicht. De workshop had als doel de deelnemers kennis bij te brengen over goede voeding bij een zittend leven.

Sitting Chef
Annemarie Postma, zelf ook levend met een dwarslaesie, is voedingsexpert en presenteerde tijdens de workshop haar speciale ‘Sit-Smart methode’ en allerlei tips & tricks. Vervolgens werden de deelnemers geïnspireerd door zelf aan de slag te gaan met het bereiden van gezonde en lekkere recepten.

Een impressie van de Food workshop: