Zo’n 30 mensen, getroffen door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hebben zes dagen door de regio gefietst om aandacht te vragen voor hun aandoening. De deelnemers aan ‘Hersenletsel on Tour’ fietsten zo’n 50 km per dag en legden een route af van Breda langs Bergen Op Zoom, Goes, Sommelsdijk, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en weer terug naar Breda. De groep overnachtte hierbij in verschillende verpleegtehuizen en revalidatiecentra, waaronder Rijndam Revalidatie, waar de behandeling van NAH een belangrijke plaats inneemt.

Maandag 13 mei kwamen de fietsers aan in Dordrecht op de locatie Albert Schweitzer ziekenhuis van Rijndam. De deelnemers werden met luid applaus verwelkomt door medewerkers en revalidanten. Na de overnachting en een stevig ontbijt op de locatie zette de deelnemers hun tocht voort. “Ik heb genoten van de gastvrijheid en verwennerij. Alles was goed geregeld en wij zijn klaar voor de laatste rit.”, geeft een van de deelnemers aan. Op 14 mei, de Europese Dag van de Beroerte, zijn alle fietsers gefinisht in Breda.

Medisch specialistische revalidatie na NAH
Meer dan 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen van NAH. Per jaar zijn er ongeveer 85.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel en ruim 40.000 nieuwe beroertes (CVA en TIA). Rijndam biedt mensen met hersenletsel gespecialiseerde revalidatiebehandeling en begeleiding op maat. Deze behandelingen zijn gericht op het functioneren na het hersenletsel op lichamelijk gebied, maar ook op het vlak van cognitief vermogen, gedrag en emoties.