Vanaf 19 september start Penders Voetzorg met een maandelijks drukmeet-spreekuur voor patiënten met diabetes mellitus bij Rijndam Revalidatie op de locatie Westersingel. Tijdens dit spreekuur wordt de drukverdeling onder de voet gemeten van diabetespatiënten met orthopedische schoenen van Penders. Aanpassingen aan het schoeisel om de druk optimaler te verdelen, helpt bij het voorkomen of beter genezen  van wondjes aan de voeten.

Kwetsbare voeten
Lopen en staan leiden tot verschillende drukbelastingen onder onze voeten. Bij mensen met diabetes mellitus moet een te sterke drukbelasting worden vermeden, omdat overbelasting wondvorming aan de voeten kan veroorzaken. Ter bescherming hiervan kunnen diabetespatiënten orthopedische schoenen met een betere pasvorm voorgeschreven krijgen. Om de drukverdeling onder de voet zo optimaal mogelijk te krijgen, biedt Penders de ‘in-shoe’ drukmetingen aan.

Op het spreekuur
Tijdens het consult wordt de druk in de schoenen tijdens verschillende activiteiten, zoals lopen gemeten. Hierbij kunnen risicovolle drukplekken nauwkeurig worden bepaald. De gegevens uit de drukmeting worden zo nodig direct gebruikt voor kleine aanpassingen aan de schoen om de druk optimaler te verdelen. Patiënten van Rijndam die voor deze drukmeting in aanmerking komen, worden door hun revalidatiearts en schoentechnicus doorverwezen naar dit spreekuur op de locatie Westersingel. Er zijn voor de patiënten geen kosten verbonden aan het drukmeet-spreekuur.