In Nederland zijn er sinds 27 februari meerdere gevallen van een coronabesmetting bekend. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Omdat wij patiënten veilige, kwalitatieve zorg willen blijven bieden, nemen wij preventieve maatregelen. Rijndam volgt nauwlettend de berichtgeving van het RIVM en onderneemt waar nodig actie voor personeel en patiënten. Rijndam wordt hierin ondersteund en geadviseerd door de deskundigen van de Unit Infectiepreventie van het Erasmus MC, die de ontwikkelingen over het virus op de voet volgen.

Wat kunt u als patiënt of bezoeker van Rijndam doen?
Er zijn enkele eenvoudige maatregelen, die u kunt nemen om verspreiding van virussen te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die verkoudheid en griep veroorzaken. 
Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:
· Was uw handen regelmatig met water en zeep;
· Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
· Gebruik papieren zakdoekjes bij verkoudheid.

Heeft u last van uw luchtwegen en/of koorts en bent u in een risicogebied geweest waar een uitbraak was van het coronavirus? Blijf dan thuis en neem telefonisch contact op met uw huisarts.

Locatie Beatrixziekenhuis (update 4 maart 2020)
Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is vanaf donderdag 5 maart weer open en volledig operationeel. Dit betekent ook dat de Rijndam locatie in Gorinchem donderdag weer open is voor patiënten.
Eerder gold voor het Beatrixziekenhuis uit voorzorg een opname- en bezoekersstop, nadat een met het coronavirus besmette patiënt op de intensive care verbleef. Rijndam volgde hierin de besluitvorming van het RIVM en Rivas.

Meer informatie
Voor actuele informatie verwijst Rijndam naar: www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus. Hier vindt u de laatste informatie en antwoorden op vragen rondom het virus.