Vind hier de medewerkers van Rijndam Orthopedietechniek.

Orthopedisch instrumentmakers

Gertjan Ruigrok, Orthopedisch instrumentmaker
“Dit werk is de ideale combinatie van techniek en mensenwerk.”

Ik ben een echte techneut, altijd bezig met techniek en het zoeken van creatieve technische oplossingen, zowel thuis al op mijn werk. Ook in mijn werk pas ik dit toe bij mensen die geen standaardvoorziening passen. Voordat ik orthopedisch instrumentmaker werd, werkte ik in een bedrijf dat F16-onderdelen en nachtkijkers ontwikkelde. Ik miste daar vooral het contact met mensen. Werken bij Rijndam Orthopedietechniek is voor mij de ideale combinatie van werken met techniek en met mensen.

Ik vind het belangrijk om naar de toekomstplannen, hobby's en verhalen van mijn klanten te luisteren, natuurlijk vanuit interesse, maar ook om een keuze te kunnen maken voor een voorziening die zo goed mogelijk bij de klant en zijn of haar levensstijl past. De juiste pasvorm en goede techniek zorgen er voor dat iemand weer onafhankelijk kan zijn.

Ik werk met humor en passie. Ik hoop dat ik dat uitstraal naar mijn klanten.

 

Arno van der Giessen, Orthopedisch instrumentmaker
“Dit is het mooiste beroep van de wereld!”

Ruim twintig jaar geleden rolde ik het vak van orthopedisch instrumentmaker in met mijn diploma MTS fijnmechanische techniek.

De combinatie van technisch werk en het helpen van mensen maakt het beroep voor mij top! Dit is het mooiste beroep van de wereld: het geeft me zoveel voldoening en waardering!

Gelukkig kunnen wij hier bij Rijndam Orthopedietechniek gebruik maken van de nieuwste technieken en producten, want stilstand is achteruitgang en onze patiënten verdienen de beste voorziening.

 

Edwin Verbrugge, Teamleider en orthopedisch instrumentmaker
“Ik heb een prachtig en bijzonder beroep!"

In de dagelijkse praktijk als orthopedisch instrumentmaker hoor ik mensen vaak zeggen: ‘Wat heeft u toch een prachtig en bijzonder beroep!’ En dat klopt! Het is een bijzondere mix  van een paar goede handen en gezond verstand, waarmee je echt iets voor mensen kunt betekenen. Je komt heel dichtbij, zowel fysiek als op emotioneel vlak en bouwt vaak voor jaren een band op.

In 1991 ben ik begonnen in dit vakgebied. In 1995 kreeg ik de kans om samen met twee collega’s in het toen nog nieuw te openen revalidatiecentrum Rijndam te gaan beginnen. Een unieke ervaring!

In de afgelopen 23 jaar is er veel veranderd. Het ambachtelijke karakter van het vak heeft plaatsgemaakt voor een meer adviserende rol, waarbij met gebruik van steeds weer nieuwe technieken passende oplossingen bedacht en gemaakt worden. Als een spin in een web werk je daarbij samen met de klant, maar ook met artsen, therapeuten, collega’s, verzekeraars en leveranciers. Daarbij zoekend naar de beste oplossing voor elke klant.

In Rijndam heb ik mij zeer breed kunnen ontwikkelen op het gebied van pro- en orthesen, voor zowel volwassenen als kinderen. Zo is er onder andere een speciaal spreekuur kinderprothesiologie opgestart. Ik vind het fascinerend om heel jonge kinderen daarbij te zien opgroeien en ontwikkelen tot jong volwassenen.

Per 1 januari 2015 is Rijndam Orthopedie Techniek opgericht. Als onderdeel van de Hoogstraat Orthopedietechniek mag ik vanaf 2018 in de rol van teamleider helpen bouwen aan deze nieuwe instrumentmakerij, direct verbonden aan het revalidatiecentrum Rijndam, conform het model in Utrecht. De klant daarbij centraal, en met een gedreven groep medewerkers mooie en kwalitatief goede hulpmiddelen maken. Het blijft een mooi beroep, ik ben hier voorlopig nog niet klaar!

 

Peter van Vliet, Orthopedisch instrumentmaker
“Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn vak.”

Ik ben gestart als orthopedisch technicus, in eerste instantie bij de firma Van Lierop en later bij de Anna-kliniek, beide orthopedische instrumentmakerijen. Ik werkte vier dagen in de week en ging een dag naar school, zo doorliep ik het traject van leerling naar leermeester. Begin jaren 80 werd ik naar voren geschoven om myo-elektrische prothesen voor kinderen te maken. Ik heb me daarna steeds verder verdiept in de armprothesiologie en ben er nu dus al meer dan dertig jaar mee bezig. Het verveelt niet.

Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn vak. Ook vind ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van armprothesiologie heel interessant. Ik ben een aantal keren naar congressen in Canada geweest waar de nieuwste ontwikkelingen getoond worden. Ik probeer elke keer zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen en mogelijkheden van de klanten. Als de klant tevreden is heb ik mijn werk goed gedaan! Wat is er mooier dan een tevreden klant?


Lisa van Gils, Orthopedisch instrumentmaker
“Hier kan ik de tijd nemen voor de klant!”

Sinds februari 2006 werk ik in de orthopedische techniek. Ik ben bij een ander bedrijf begonnen in de werkplaats en na het halen van mijn opleidingen ben ik doorgestroomd de paskamer in. Ik kreeg daar de mogelijkheid om mijzelf te specialiseren in kinderorthopedie. Wat ik leuk vind aan het werken met kinderen? Ze zijn niet geremd in emoties, ze zeggen wat ze denken en laten zien wat ze voelen. Tegelijkertijd vind ik werken met volwassenen ook erg leuk om te doen.

Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij Rijndam Orthopedietechniek. Hier kan ik de tijd nemen om cliënten te helpen aan een voorziening die helemaal bij hen past. In principe kunnen we alles maken! Soms vergt dat wat creativiteit, maar dat is juist het leuke aan ons vak!

 

Michiel Bakker, Orthopedisch technoloog
“Blijf kritisch en een open blik houden op je werk”

Rijndam Orthopedietechniek is in januari 2015 opgestart. Voor mij was dit een nieuwe ontwikkeling in een al langere carrière. In 1977 ben ik begonnen als stagiair MTS werktuigbouw.  Daarna heb ik alle opleidingen, waaronder HBO orthopedische technologie, en functies (o.a. vestigingsmanager Rijndam/Erasmus MC) binnen het vakgebied doorlopen. Ik heb de kans gehad om mij breed te ontwikkelen in pro- en orthesiologie voor kinderen en volwassenen. Deze diversiteit geeft een extra dimensie aan het maken van een voorziening. Zo heb ik vanuit het Erasmus MC, in samenwerking met de specialist, de eerste redressiehelm (model Rotterdam) en de Erasmus bekkenband ontwikkeld. Vanuit Rijndam Orthopedietechniek worden nieuwe ontwikkelingen in de markt op de voet gevolgd om deze te kunnen inzetten voor onze cliënten.  

 

Juul Adriaensen, Bewegingstechnoloog en orthopedisch technoloog in opleiding

“Het mooiste wat er is, is om mensen weer mobiel te maken.”

Sinds september 2019 werk ik bij Rijndam Orthopedietechniek. Ik heb de opleiding Bewegingstechnologie afgerond en ben in september 2019 gestart met de opleiding Orthopedische technologie. Deze opleiding volg ik in deeltijd, naast mijn werk. Ik vind het super mooi dat we mensen hun mobiliteit terug kunnen geven en vanuit die visie werk ik met passie aan de hulpmiddelen.

Binnen Rijndam Orthopedietechniek ben ik deels aan het werk in de productie en daarnaast loop ik mee in de paskamer om daar de kneepjes van het vak te leren. Op het gebied van de productie leer ik alle ins en outs van mijn collega. Ik leer hoe ik hulpmiddelen moet maken en wat de beste manieren zijn om materialen te bewerken. Ik hoop nog veel te mogen leren en in de toekomst als orthopedisch instrumentmaker aan het werk te gaan.

 

Orthopedisch Technici

Arno Desjardijn, Orthopedisch technisch medewerker
“Als de klant blij is met de voorziening, ben ik dat ook!”

Sinds januari 2015 werk ik bij Rijndam Orthopedietechniek als orthopedisch technicus. In 1996 volgde ik na mijn opleiding MTS een stage bij een orthopedisch bedrijf en daar ben ik na afloop van die stage meteen aangenomen. Ik werk voornamelijk achter de schermen aan prothesen en orthesen die niet standaard zijn, maar maatwerk. Met mijn creativiteit probeer ik dingen die onmogelijk lijken, mogelijk te maken. Ik vind het mooi om voor praktische problemen een oplossing te bedenken. Het leuke aan dit werk is dat je nog echt met je handen werkt, echt ambachtelijk. Mijn baan is leuk en afwisselend.

En natuurlijk is het vooral erg mooi als je van de instrumentmaker terug hoort dat de klant blij is met de voorziening. Al die facetten maken dat ik hier echt op m’n plek zit!


Nicky Hettich, Orthopedisch technisch medewerker

“Je bent in dit beroep nooit uitgeleerd!”

In november 2016 ben ik begonnen bij Rijndam Orthopedietechniek. Ik heb de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven gevolgd, en heb daarna als goudsmid en als instrumentmaker in de techniek gewerkt. De techniek trekt mij erg aan. Ik vind het prettig om met mijn handen bezig te zijn. Het beroep van orthopedisch technicus is een mooi en bijzonder beroep omdat je er je eigen creativiteit in kwijt kan. Het leuke van deze baan is dat je nooit uitgeleerd bent, er komen altijd weer nieuwe technieken op je pad. Dit houdt het werk spannend!

 

Maykel Krooswijk, Orthopedisch technisch medewerker

“Samen met de instrumentmaker maak ik de klant blij.”

Sinds september 2017 werk ik bij Rijndam Orthopedietechniek als orthopedisch technicus. Ik heb de opleiding tot metaal-technieker afgerond in 1999. Begin 2008 ben ik in aanraking gekomen met de orthopedie. Ik ben daar begonnen als productiemedewerker en inmiddels ben ik doorgegroeid tot een allrounder in de orthopedietechniek. Ik heb alle kneepjes van het vak geleerd van oudere collega’s. Hen ben ik heel dankbaar.

Binnen Rijndam werk ik voornamelijk achter de schermen aan prothesen en orthesen die niet standaard zijn, maar vooral maatwerk. Samen met de orthopedisch instrumentmaker overleg ik intensief zodat we een goed en mooi product kunnen afleveren aan de klant. Het is een prachtig vak en ik hoop nog veel te leren. Want uitgeleerd ben je nooit in dit vakgebied.

 

Pelle Bakker, Orthopedisch technisch medewerker

“Je maakt hier echt producten waar mensen wat aan hebben”

Sinds 2019 werk ik bij Rijndam Orthopedietechniek. Ik ben in 2011 begonnen met de opleiding elektromonteur en ben daar acht jaar actief in geweest, maar heb er nooit echt mijn draai in gevonden. Via mijn vader ben ik in aanraking gekomen met het beroep orthopedisch instrumentmaker. Dat leek mij een heel mooi creatief beroep waarin je goed je ei kwijt kunt. Ik vind het een mooi beroep: je maakt echt mooie producten waar mensen wat aan hebben. Het is mooi om te zien hoe iemand weer geholpen is met een product dat je zelf hebt gemaakt.

Op dit moment ben ik nog in opleiding en houd ik me voornamelijk bezig met het maken van orthesen en prothesen. Ik hoop nog veel te leren en door te kunnen groeien. Ondertussen vermaak ik mijn collega’s met mijn zangkunsten.

Administratief medewerkers

Tina Bekker, Allround administratief medewerker
“Ik ben met het welzijn van mensen bezig, dat is dankbaar werk!”

Na een korte inwerkperiode ben ik per 1 januari 2015 vol enthousiasme aan de slag gegaan bij Rijndam Orthopedietechniek. Na 25 jaar in het bankwezen gewerkt te hebben, is dit een heel ander vakgebied. Ik had een zeer zakelijke functie en ben nu met het welzijn van mensen bezig, een zeer dankbare taak. Het persoonlijke contact aan de balie, het ondersteunen van de instrumentmakers, de administratieve verwerking richting de zorgverzekeraars, ik doe het allemaal met veel plezier! Ik kan met recht zeggen dat ik trots ben bij dit bedrijf te mogen werken. Wij zetten de klant echt bovenaan.

En laten we eerlijk zijn, onze klanten verdienen niets minder!


Petra Kok, administratief medewerker
“Geen dag is hier hetzelfde.”

Sinds oktober 2018 werk ik als administratieve kracht voor Rijndam Orthopedietechniek. Na bijna 20 jaar in de kraamzorg en jeugdgezondheidszorg ben ik heel blij met dit nieuwe uitdagende werkveld. In deze functie ben je de spil tussen de klanten, de instrumentmakers, de artsen en de zorgverzekeraars. De combinatie van persoonlijk contact met onze klanten, het ondersteunen van de instrumentmakers en de zeer diverse administratieve taken past goed bij mij. Het leukst aan werken hier vind ik dat geen dag hetzelfde is. In deze dynamische omgeving mag ik er samen met het betrokken en enthousiaste team voor zorgen dat alle klanten zich gehoord voelen en tevreden met hun voorziening weer weggaan. Onze klanten gaan voor alles en dat is precies hoe het hoort te zijn!

Management

Marcel conradi, directeur Rijndam Orthopedietechniek 
"Onze cliënten hebben de volle aandacht van ons nodig en dit eis ik dan ook van mijn medewerkers.”
Al 35 jaar in het vak 
Ik ben directeur bij Rijndam Orthopedietechniek. Inmiddels zit ik ruim 35 jaar in het vak, waarvan meer dan 25 jaar in een leidinggevende functie. Mijn werkzaamheden zijn breed en divers. Mijn belangrijkste verantwoording is uiteraard de dagelijkse leiding. Ik houd me bezig met de bedrijfsvoering, financiële zaken en de onderhandelingen met verzekeraars. Verder onderhoud ik intensief contact met patiëntenverenigingen, artsen, instellingen, overige orthopedische bedrijven en opleidingsinstituten. Ik adviseer cliënten en af en toe werk ik ook nog met veel plezier als orthopedisch instrumentmaker in de paskamer. Tevens doe ik de second opinions voor prothesegebruikers. Lees meer over Marcel Conradi.

 

Edwin Verbrugge, vestigingsmanager Rijndam Orthopedietechniek en senior orthopedisch instrumentmaker
In de dagelijkse praktijk als orthopedisch instrumentmaker hoor ik mensen vaak zeggen: ‘Wat heeft u toch een prachtig en bijzonder beroep!’ En dat klopt! Het is een bijzondere mix  van een paar goede handen en gezond verstand, waarmee je echt iets voor mensen kunt betekenen. Je komt heel dichtbij, zowel fysiek als op emotioneel vlak en bouwt vaak voor jaren een band op.

In 1991 ben ik begonnen in dit vakgebied. In 1995 kreeg ik de kans om samen met twee collega’s in het toen nog nieuw te openen revalidatiecentrum Rijndam te gaan beginnen. Een unieke ervaring! Lees meer over Edwin Verbrugge.

 

Caroline van den Kommer, beleidsmedewerkerzorg en kwaliteit
Ik ben beleidsmedewerker Zorg en Kwaliteit bij Rijndam Orthopedietechniek. Ik werk inmiddels al meer dan 15 jaar als adviseur in de gezondheidszorg. Na mijn studie Sociale Wetenschappen heb ik onder meer tien jaar als communicatieadviseur en coach binnen gezondheidszorgorganisaties gewerkt. Steeds stond daarin de kwaliteit van communicatie en dienstverlening centraal. Lees meer over Caroline van den Kommer.

 

Marian Bik, manager administratie
In 1985 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een aantal jaren als fysiotherapeut te hebben gewerkt, ben ik terecht gekomen in de hulpmiddelenbranche (1995). Aanvankelijk deed ik baliewerkzaamheden gecombineerd met het aanmeten van therapeutisch elastische kousen. Mijn werkzaamheden breidden zich steeds meer uit en inmiddels ben ik bekend met alle facetten van de administratie. Van het declaratieproces en de financiële afhandeling van declaraties tot de inrichting en het onderhoud van de administratieve software. De laatste jaren heb ik bovenstaande werkzaamheden uitgevoerd in een leidinggevende functie. Lees meer over Marian Bik.