Doel
Professionaliseren van de behandeling volgens de cirkelmethode voor kinderen vanaf 4 jaar met verschillende leer- en intelligentieniveaus en het geschikt maken van de methode voor groepen kinderen.

Doelgroep
Kinderen die moeite hebben met het hanteren van sociale omgangsregels. De training is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar met verschillende leer- en intelligentieniveaus.

Omschrijving
We leren kinderen op speelse wijze dat de mensen die ze tegenkomen behoren tot verschillende sociale groepen. Elk van deze groepen heeft een eigen set sociale regels die onder andere bepalen welke mate van intimiteit is toegestaan. Als kinderen hebben geleerd welke groepen er zijn en welk gedrag daarbij hoort, leren ze dit toe te passen in de praktijk. Daarbij gaat het zowel om het gedrag van het kind zelf alsook om het reageren op gedrag van anderen, ook als dit grensoverschrijdend is (wie groet je, wie knuffel je, met wie ga je mee en met wie niet?). Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie cirkels van nabijheid: familie en directe naasten, vrienden en kennissen en vreemden.

Interne en externe samenwerkingspartners
Mytylschool De Brug

Projectleiding
Hanneke van der Ende, zorgcoördinator RVE 4-18

Projectplanning
September 2016 tot en met oktober 2018

Interessante links

Contact
Bij vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier