Vacaturenummer: QST 19121 Aantal uren: 28-32
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor onze hoofdlocatie aan de Westersingel in Rotterdam, zoeken wij per 1 januari 2020 een gedreven en doortastende:

MANAGER KWALITEIT, VEILIGHEID & RISICO

Waar ga je werken?

Het team Kwaliteit, Veiligheid en Risico is per 1-1-2010 gepositioneerd binnen het Bestuursbureau. Vanuit deze centrale positie binnen Rijndam draagt dit team in een veelvoud van manieren bij aan de ambitie van Rijndam om productleider te zijn. Als Manager Kwaliteit, Veiligheid en Risico ontvang je hiërarchisch leiding van de Bestuurssecretaris en rapporteer én adviseer je rechtstreeks aan de Raad van Bestuur.

Wat ga je doen?

Als Manager Kwaliteit, Veiligheid & Risico ben je binnen het eigen team integraal verantwoordelijk en bevoegd op de volgende gebieden: leiderschap, strategie en beleid, bedrijfsvoering, medewerkers, middelen en –processen. Je geeft op coachende en inspirerende wijze leiding aan circa 10 medewerkers van het team KV&R. Verder ben je in het bijzonder verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en bewaken van het meerjarig (strategisch) kwaliteitsbeleid, veiligheidsbeleid en integraal risicobeleid en zie je toe op de uitvoering hiervan. Ook draag je zorg met de teamleden voor de juiste toepassing van kwaliteits- en veiligheidssystemen om zodoende bij te dragen aan de kwaliteit van zorg en veiligheid. Je zoekt continu naar verbeterkansen en je neemt deel aan commissies op het gebied van kwaliteit, veiligheid en integraal risicomanagement. Ten slotte heb je een belangrijke rol in de coördinatie van calamiteiten, inspecties en audits.

Wie ben je?

Je bent een dé strategische (werk)ondernemer die in staat is snel te schakelen en die met ons mee wilt bouwen om toonaangevend te blijven als revalidatiecentrum. Je bent daadkrachtig, organisatiesensitief en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Ook kun je snel schakelen in het werken op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Resultaatgericht, initiatief en overtuigingskracht is wat we in je zoeken. Met sterk ontwikkelde leiderschapsvaardigheden ben je in staat om op effectieve wijze leiding te geven aan onze collega’s binnen het team Kwaliteit, Veiligheid en Risico. Je bent een verbinder en hebt aandacht voor en bent geïnteresseerd in mensen.

Verder ben je instaat om strategisch te handelen, zelfstandig én in teamverband taken op te pakken, kun je anderen motiveren en beschik je over goede adviesvaardigheden. Ook heb je doorzettingsvermogen, kun je tegenstellingen overbruggen en heb je een goed analytisch vermogen.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde academische opleiding;
 • Meerjarige ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie;
 • Inhoudelijke kennis ten aanzien van beleid in de gezondheidszorg (bij voorkeur op het vlak van Kwaliteit, Veiligheid en Risicomanagement);
 • Affiniteit met de gezondheidszorg;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons komt werken.

Herken je jezelf in dit profiel en beschik je over een gezonde dosis humor? Graag laten we ons verbazen door jouw sollicitatie!

Wat bieden wij?

We bieden je een parttime dienstverband voor 28 – 32 uur voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De salariëring is conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 65 (max € 5.257,- o.b.v. 36 uur).

Rijndam heeft daarnaast een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 5 december 2019 in. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Jaco de Leede van afdeling HR op 010 – 241 2435 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen mevrouw Iris van Essen, Bestuurssecretaris via 010 – 241 2460. De gesprekken vinden plaats op 12 december 2019. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Onze revalidatiearts Wim Janssen is door de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) verrast met de Van Hoytema Trofee. Wim heeft de trofee overhandigd gekregen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de revalidatiegeneeskunde.

Wim is zeer actief binnen de revalidatiegeneeskunde en zijn vakgebied kinderrevalidatie. Nationaal en internationaal is Wim een veelgevraagd spreker en bovenal zeer actief in de ontwikkeling en profilering van opleiding revalidatiegeneeskunde. Daarnaast heeft Wim verschillende nevenfuncties, in de ‘Executive Committee’ van de European Union of Medical Specialists Section of PRM, ‘Board and Committee for Education’ van de European Board of PRM en is hij voorzitter van de ‘Special Interest Scientific Committee’ bij de European Society of PRM.

Een functie waar Wim ook veel voldoening uit haalt is zijn lidmaatschap van het College Geneeskundige Specialismen. Hier is Wim onlangs als enige revalidatiearts benoemd tot lid en vertegenwoordigt hiermee de gehele beroepsgroep. De CGS stelt regels vast voor de opleidingen, de erkenning van opleidingen en opleiders en de (her)registratie van specialisten en profielartsen.

Wim geeft aan zijn vele activiteiten altijd met plezier te hebben gedaan en roept jongere collega’s op hetzelfde te doen: “Het geeft plezier en inspireert”!

Van Hoytema Trofee
De Van Hoytema Trofee is een wisseltrofee die ieder jaar wordt uitgereikt aan een lid van de VRA die zich in woord en/of geschrift met betrekking tot de revalidatiegeneeskunde bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Kandidaten worden voorgedragen aan een vierkoppige jury, waaronder de houder van de trofee. De Van Hoytema Trofee is tijdens de algemene ledenvergadering van de VRA uitgereikt.

Vacaturenummer: QST 19125 Aantal uren: 14 - 16
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor de afdeling HR zijn wij per 1 maart op zoek naar een ondernemende en daadkrachtige

PRAKTIJKOPLEIDER

“Als praktijkopleider zet je je dagelijks in voor een optimaal leerklimaat zodat onze verpleegkundigen in opleiding de beroepsopleiding met goed resultaat kunnen afronden.’’

Waar ga je werken?
Vanuit de HR strategie ‘Van werknemer naar werkondernemer’ wordt er door een gemotiveerd en gedreven team gewerkt aan de verwezenlijking van de doelstellingen. Het stimuleren en faciliteren van continu ontwikkelen van onze medewerkers vormt een belangrijk onderdeel daarvan. Je komt te werken op de afdeling HR, bestaande uit zo’n 14 gedreven medewerkers.

Wat ga je doen?
Als praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor het creëren van een optimaal leerklimaat waarin het continu leren van en met elkaar centraal staat. Een belangrijk onderdeel is het coachen van (specialistische) werkbegeleiders. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van studenten met een stageovereenkomst of met een leer-/arbeidsovereenkomst en zorgt voor een goede afstemming tussen het onderwijs en de werk-leerpraktijk. Je met zowel jongeren als volwassen en geen dag is hetzelfde. Je zorgt voor een goede planning van de inzetbaarheid van de leerlingen en stagiaires en bewaakt en begeleidt samen met de adviseur opleiden hun leerproces binnen Rijndam. Je signaleert probleemsituaties voortvloeiend uit de leersituatie, werkplek of de opleiding. Voor een goede verbinding tussen het werkveld (diverse onderwijsinstellingen) en het onderwijs, onderhoud je optimaal contact met managers, collega’s en onderwijsinstellingen. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en inrichten van onderwijs en toetsing met betrekking tot voorbehouden en risicovolle handelingen en coacht hierin de trainers. Tot slot zorg je ervoor dat de opleidingsadministratie tip top in orde is en lever je een bijdrage aan het verrichten van  de subsidieaanvragen.

Wie ben je?
Je bent een proactief en hebt een diploma Verpleegkunde niveau 4 of 6 op zak. Daarnaast beschik je over een afgeronde hbo-opleiding tot praktijkopleider of soortgelijk, zoals 2e graads lesbevoegdheid. Je krijgt energie van het bouwen aan een optimaal leerklimaat en gaat continu op zoek naar verbeterkansen. Je bent oplettend en goed in overtuigen en samenwerken. Verder beschik je over:

 • Relevante werkervaring als praktijkopleider of docent;

 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;

 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons komt werken.

Wat bieden wij?
We bieden je een parttime dienstverband voor 14 tot 16 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De salariëring is conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 50 (max € 3.490,- o.b.v. 36 uur).

Rijndam heeft daarnaast een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 4 december 2019 in. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Jaco de Leede van afdeling HR op 010 - 241 24 35 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen Judith Barendregt, adviseur opleiden, via 010 - 241 24 08. De gesprekken vinden plaats op 11 december in de ochtend.

Dat eten en drinken belangrijk is voor de groei, de algehele ontwikkeling en welzijn van kinderen, is algemeen bekend. Hetzelfde geldt voor het monitoren van de groei (lengte en gewicht). Voor kinderen met een ernstige motorische beperking is dit nog eens extra belangrijk: zij hebben namelijk een verhoogd risico op ondervoeding. Maar hoe meet je de lengte van een kind dat niet kan staan? En welke groeicurve kun je voor kinderen met een motorische beperking aanhouden? Het zijn vragen waar tot kort geleden nog geen duidelijk antwoord op was. Daarom is de werkgroep ‘meten en wegen’ van Rijndam op onderzoek uitgegaan.

Nieuwe werkwijze
De werkgroep, bestaande uit een arts, diëtist, drie logopedisten, drie fysiotherapeuten en een ouder van een kind met een meervoudige beperking, hebben een werkwijze ontwikkeld om de kinderen die niet kunnen staan regelmatig te meten en wegen: de zogenaamde ‘kniehoogtemeting’. Hierbij is gebruik gemaakt van nodige kennis over het meten en wegen van kinderen met een ernstige motorische beperking van de Sint Maartenskliniek. Het is echter niet gebleven bij alleen de nieuwe werkwijze. Dankzij een gift van Nutricia kon de benodigde meet- en weegapparatuur aangeschaft worden en ook zijn artsen en fysiotherapeuten geschoold in het meten van de lengte van de kinderen die niet kunnen staan. De vakgroep logopedie ontwikkelde daarnaast een protocol om te screenen op eet-, drink- en slikproblemen.

Kniehoogtemeting
De kniehoogtemeting wordt uitgevoerd door de kinderen zittend te meten. Met een aangepaste meetlat wordt van één been een meting van knie tot hiel gedaan. Deze meting wordt twee keer uitgevoerd en met het gemiddelde van de twee metingen wordt middels een formule een schatting gemaakt van de totale lengte van het kind. Momenteel is dit de meeste betrouwbare meetmethode voor kinderen die niet kunnen staan. Door met deze meetmethode te blijven werken, kan de groei van een kind goed in kaart gebracht worden.

Succesvolle pilot
Op de therapeutische dreumes- en peutergroepen (op locatie Ringdijk, locatie Roerdomplaan en locatie De Sitterstraat) en op de basisafdelingen van de speciaal onderwijs scholen Kiem en De Brug, is met de nieuwe werkwijze geëxperimenteerd in een pilot. Op alle locaties waar de pilot is uitgevoerd, waren kinderen met een afwijkende groei in lengte of gewicht, die eerder nog niet onderkend was. Controle, begeleiding door de diëtist of verwijzing naar de kinderarts kon vervolgens ingezet worden. Een succes dus!

Voortzetting
Het monitoren van de groei van alle kinderen die begeleid worden in Rijndam en de therapeutische peutergroep bezoeken of naar Kiem of De Brug gaan, wordt daarom voortgezet. Daarnaast heeft de werkgroep ‘meten en wegen’ de nieuwe werkwijze en begeleiding van kinderen met eetproblemen besproken op een recent regionaal overleg van kinderartsen.

Vacaturenummer: QKJ 19128 Aantal uren: 12
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor de afdeling Kind Jeugd locatie Ringdijk zijn wij per direct op zoek naar een:

ROOSTERAAR

Waar ga je werken?
Je komt te werken op onze locatie aan de Ringdijk in het noorden van Rotterdam.
Bij de afdeling Kind/Jeugd worden kinderen in de leeftijdscategorie 4-18 jaar behandeld, die veelal op school zitten op de naastgelegen Mytylschool De Brug.

Wat ga je doen?
Als roosteraar draag je bij aan de continuïteit van de door Rijndam geleverde zorg door efficiënte roostering, urenregistratie, mutatieverwerking, controle en signalering van knelpunten hieromtrent.

Je stelt personeelsroosters op, verwerkt mutaties / wijzigingsverzoeken op verzoek van de manager en collega’s en controleert de geregistreerde uren ten behoeve van een correcte salarisbetaling.  Tevens bereken je het aantal extra benodigde personeelsleden, aan de hand van verloven en ziekmeldingen, signaleer je bezettingstekorten en bespreek je dit met de manager bedrijfsvoering. Daarnaast bewaak je procedures en beleid omtrent aanvraag en wijziging van gewerkte en te werken uren, en verlof. Je bent het aanspreekpunt voor verlof- en roostertechnische vraagstukken.

Ook  lever je een bijdrage aan de managementrapportage omtrent gerealiseerde personele inzet.

Wie ben je?
Jij bent een (werk)ondernemer met goede sociale en communicatieve vaardigheden die initiatief toont en klantgericht is. Je hebt een collegiale en servicegerichte houding en je bent accuraat, flexibel, zelfstandig en stressbestendig. Je hebt inzicht in en affiniteit met het werken met het roosterprogramma Ortec WS en je bent in staat om regie te voeren over het roosterproces en bijhorende registratie, toetsing en controles. Je bent in staat eigen werkprocessen te overzien en kan probleemoplossend handelen. Daartoe monitor je actief het proces, je signaleert en communiceert afwijkingen in de roosters en je draagt adviezen aan.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde MBO-diploma;
 • Ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Herken je jezelf in bovengenoemd profiel? Dan zijn we op zoek naar jou!  

Wat bieden wij?
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 12 uur gemiddeld per week voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in FWG 40 (max € 2.797, - bruto o.b.v. 36 uur), gebaseerd op de CAO Ziekenhuizen. Inschaling in deze salarisschaal vindt plaats op basis van werkervaring.

Rijndam heeft verder een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 21 november in. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Jaco de Leede van afdeling HR op 010 - 241 24 35 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Arjan van den Boom, manager bedrijfsvoering, via 010 – 211 17 77. De gesprekken vinden plaats op 27 november einde middag.

Vacaturenummer: QPK 19129 Aantal uren: 20
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor de afdeling Pijn/ Kind, op de locatie Westersingel in Rotterdam, zoeken wij z.s.m. op de kinderafdeling een:

ERGOTHERAPEUT

Waar ga je werken?
Op onze kinderafdeling verzorgen wij de (poli)klinische medisch specialistische revalidatie voor kinderen en jongeren in de leeftijd 0 – 20 jaar op 15 bedden en in groepsgewijze dagrevalidatie.

Wat ga je doen?
De werkzaamheden zijn gericht op uitvoering van het ergotherapeutisch deel van het revalidatieplan.

Je onderzoekt, behandelt en begeleidt kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar binnen een klinische- en poliklinische setting op basis van de diagnose en indicatiestelling van de revalidatiearts. Kinderen met Niet Aangeboren Hersenletsel en jongeren met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten vormen de grootste patiëntengroep. We zoeken een kandidaat die op één van deze gebieden gespecialiseerd is of wordt, maar ook op de andere gebieden inzetbaar is.
Als onderdeel van het totale revalidatieplan stel je behandelplannen op en voer je deze uit. Je werkt in overleg en in nauwe samenwerking met een multidisciplinair team. Daarnaast speel je een rol bij het adviseren, coachen en voorlichten van het kind, ouders en teamleden en geef je advies omtrent voorzieningen. Je volgt de eigen vakinhoudelijke ontwikkelingen en levert een actieve bijdrage aan de verschillende overlegvormen.

Wie ben je?
Je bent een (werk)ondernemer die van een uitdaging houdt. Die in staat is snel te schakelen en op het hoge tempo van revalideren kan sturen en afstemmen met teamleden, ouders en kinderen. Goed klinisch redeneren en overzicht over snel verlopende revalidatieprocessen wordt van je gevraagd. Verder beschik je over:

 • Hbo-diploma Ergotherapie en bewijs van bevoegdheid;
 • Relevante werkervaring in het werken in een multidisciplinair teamverband;
 • Relevante ervaring m.b.t. het adviseren over en aanvragen van voorzieningen;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Een zelfstandige, flexibele en enthousiaste werkhouding en affiniteit met het werken met kinderen en tieners;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons komt werken.

Ben je geschoold als cognitief revalidatie therapeut dan is dit een grote pré.
We zoeken iemand met ervaring in het werken met jonge kinderen van 0- 6 jaar, kinderen van 0-20 jaar met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten en kinderen met hersenletsel, dwarslaesie / multitrauma, bij voorkeur in een klinische setting. Wellicht heb je ervaring met volwassenen met vergelijkbare medische aandoeningen en ben je geïnteresseerd in het werken met jongeren met dezelfde aandoening.

Wat bieden wij?
We bieden je een parttime dienstverband voor 20 uur voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De salariëring is conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 55 (max € 3.917,- o.b.v. 36 uur).

Rijndam heeft daarnaast een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 23 november in. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Jaco de Leede van afdeling HR op 010 - 241 24 35 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen Linda Hageman, Manager bedrijfsvoering via 010 - 241 25 45. De gesprekken vinden plaats op 27 november in de ochtend.

Vacaturenummer: QPK 19130 Neem contact op voor de werktijden.

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Wij zoeken een lieve, betrokken en enthousiaste collega die het leuk vindt om soms met een grap en een grol de dag voor de kinderen bijzonder te maken als:

REVALIDATIEGROEPSLEIDER

Je zult als inval groepsleiding kunnen werken op meerdere locaties in Rotterdam en Dordrecht.

Op deze locaties zijn peutergroepen waar revalidatiegroepsleiders werkzaam zijn. Voor de Westersingel, Ringdijk en de Roerdomplaan in Rotterdam en de Sitterstraat in Dordrecht, zijn wij op zoek naar een fijne collega die flexibel inzetbaar is.

Wat ga je doen?
Als revalidatiegroepsleider

 • Observeer, stimuleer en behandel je kinderen in de leeftijd tussen 0 – 6 jaar met verschillende ontwikkelingsniveaus, beperkingen en gedragsproblemen op peutergroepen en op de dagrevalidatiegroep;
 • Draag je zorg voor de algemene verzorging van de kinderen inclusief het uitvoeren van voorbehouden handelingen;
 • Maak je deel uit van het interdisciplinaire team;
 • Draag je zorg voor het pedagogische klimaat op de groep, voor een goede communicatie met de ouders/verzorgers en voor het beheer van ruimten, materiaal en middelen;
 • Ben je het verlengstuk van de therapeuten om de revalidatiebehandeling op een speelse manier aan te blijven bieden aan de kinderen.

Wie ben je?
Je hebt een groot hart voor kinderen en zorgt voor een veilige plek waar zij zich kunnen ontwikkelen. Verder vind je het leuk om met verschillende mensen samen te werken en ben je een aantal ochtenden en/of hele dagen per week beschikbaar. Tot slot kun je goed observeren en rapporteren en ben je bereid tot het aanleren en het uitvoeren van voorbehouden handelingen, zoals het geven van sondevoeding en/of medicijnen.

Verder beschik je over:  

 • Een afgeronde hbo-opleiding SPH of HBO-V en aanvullende bijscholing op het gebied van pedagogiek;
  of een afgeronde mbo-opleiding op pedagogisch vakgebied, met aantoonbaar HBO werk-en denkniveau, aangevuld met relevante werkervaring met (jonge) kinderen;
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, enthousiasme en humor;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
We bieden je een nul uren contract. De salariëring is conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 45 (max € 3.072,- o.b.v. 36 uur).

Rijndam heeft daarnaast een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 30 november 2019 in. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp een bericht: 06 - 576 756 13. Of bel Jaco de Leede van afdeling HR op 010 – 241 2435 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen Mirjam of Manon, revalidatiegroepsleiding van de dagbehandelgroep Villa Kakelbont via 010 - 241 24 98.

Vacaturenummer: QNE19126 Aantal uren: 22 - 24
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor de afdeling Neurorevalidatie op locatie Westersingel zoeken wij een enthousiaste 

ERGOTHERAPEUT

Waar ga je werken?
Je komt te werken op onze hoofdlocatie aan de Westersingel in hartje Rotterdam, op de polikliniek van de afdeling Neurorevalidatie. Het merendeel van de patiënten heeft NAH en komt voor cognitieve revalidatie behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan CVA, contusio/commotio cerebri, CP en hersentumor.

Wat ga je doen?
Jouw werkzaamheden bestaan uit het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten op basis van de diagnose en indicatiestelling van de revalidatiearts. Daarnaast stel je een behandelplan op als onderdeel van het totale revalidatieplan en voer je het plan uit. Verder geef je voorlichting en advies aan patiënten en hun directe leefomgeving over hulpmiddelen en voorzieningen.              

Wie ben je?
Je bent energiek en werkt graag samen in een multidisciplinair team met de andere zorgprofessionals aan het beste revalidatietraject voor de patiënt. Je bent proactief en denkt in oplossingen. Je kunt goed zelfstandig werken en je bent ondernemend en stressbestendig. Je bent - bij voorkeur - CRT geschoold.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde HBO opleiding tot ergotherapeut en een bewijs van bevoegdheid;
 • werkervaring in de neurorevalidatie;
 • ervaring met diagnostiek en behandeling van cognitieve klachten;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Het betreft een zwangerschapswaarneming en een aanstelling m.i.v. 1 februari 2020 tot 1 juni 2020 met uitzicht op een aansluitende waarneming van een jaar. Het gaat om 22 à 24 uur per week. Salariëring conform CAO Ziekenhuizen in FWG schaal 55 (max. € 3.917, = bruto o.b.v. 36 uur). Inschaling in de salarisschaal vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Rijndam heeft verder een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling en de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan vóór 21 november a.s. direct online door middel van onderstaand formulier. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Lia Albers van afdeling HR op 010 - 241 24 36 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Simone Knappers, ergotherapeut, via 010-241 24 66. De gesprekken vinden plaats op 27 november 2019. 

Vacaturenummer: QNE19124 Aantal uren: 14 uur
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor de locatie Westersingel zijn wij op zoek naar een

DIËTIST

Waar ga je werken?
Locatie Westersingel bestaat uit drie afdelingen; Neurorevalidatie, Dwarslaesie/heelkunde en de Kinderafdeling. Patiënten revalideren hier poliklinische of klinisch. De afdeling Neurorevalidatie is een afdeling met 61 bedden voor volwassen patiënten met centraal neurologische problematiek (met name CVA en traumatisch hersenletsel) met cognitieve stoornissen. De afdeling Dwarslaesie/heelkunde behandelt patiënten met een dwarslaesie, multitrauma en beenamputaties (40 bedden). Tot slot, de Kinderafdeling behandelt kinderen en jongeren in de leeftijd 0-20 jaar op 15 bedden en in groepsverband tijdens dagrevalidatie.

Wat ga je doen?
Je geeft gespecialiseerde voedingsvoorlichting en dieetadvies aan patiënten die klinisch verblijven op de afdelingen Neurorevalidatie, Dwarslaesie/Heelkunde en Kind, voornamelijk vanwege slikproblemen, diabetes mellitus (de novo), ondervoeding of overgewicht en je signaleert voeding gerelateerde problematiek. Je werkt hierbij in een multidisciplinaire setting. Verder participeer je in het voedingsbeleid door het initiëren en/of meedenken over de voedingszorg voor patiënten, bijvoorbeeld naar aanleiding van organisatorische ontwikkelingen en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je bent actief als het gaat om het plaats bepalen van het vak binnen de organisatie en locatie Westersingel en je bent betrokken bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld brochures en formulieren. Tevens kan het geven van voorlichting aan patiënten die een traject van oncologische revalidatie en het geven van advies aan poliklinische patiënten deel uitmaken van je (toekomstige) werkzaamheden.

Wie ben je?
Je bent enthousiast en gedreven en je beschikt over organisatietalent. Daarnaast ben je proactief en denk je in oplossingen. We verwachten dat je ondernemend en stressbestendig bent en dat je zelfstandig en efficiënt kunt werken.

Verder beschik je over:

 • de voltooide Hbo opleiding Voeding en Diëtetiek met recente paramedische werkervaring, bij voorkeur in een ziekenhuis en/of revalidatiecentrum met kennis van bovengenoemde doelgroepen;
 • de inschrijving in het Basisregister of Kwaliteitsregister voor Paramedici;
 • ervaring met het geven van voedings- en dieetadviezen, bij voorkeur ook aan kinderen en aan hun ouders/verzorgers;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op vast met ingang van 1 januari 2020. Het gaat om 14 uur per week. Het salaris is conform de Cao Ziekenhuizen in FWG schaal 50 (max. € 3.490 = bruto o.b.v. 36 uur). Inschaling in de salarisschaal vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Rijndam heeft verder een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling en de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan vóór 18 november a.s. direct online met behulp van onderstaand formulier. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Lia Albers van afdeling HR op 010 - 241 24 36 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Sandra van der Velden, diëtist. Zij is telefonisch bereikbaar via 010-241 24 12 op woensdag en vrijdag. De gesprekken vinden plaats op 27 november 2019.

Vacaturenummer: QER 19123 Aantal uren: 32
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 18 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Werk jij binnenkort, samen met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers, ook aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten?

Voor de afdeling Erasmus MC zijn wij per medio maart 2020 op zoek naar een ambitieuze

ERGOTHERAPEUT

Waar ga je werken?
Onze locatie in Erasmus MC is een poliklinische afdeling met goede synergie tussen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. We bieden afgewogen en doelmatig revalidatiebehandeling aan voornamelijk poliklinische patiënten. Hierbij behandelen we onder meer neuromusculaire aandoeningen, neurologische aandoeningen, complexe chronische benigne pijn, handletsels, congenitale afwijkingen van de bovenste extremiteit, multitrauma’s en complexe pathologie in het algemeen.

Wat ga je doen?
Je behandelt, begeleidt en adviseert met name patiënten met neuromusculaire aandoeningen vanuit de specifieke professie van de ergotherapeut. Daarnaast, in mindere mate zie je ook patiënten met neurologische aandoeningen. Je bent in staat behandelplannen op te stellen en uit te voeren. Voor het uitoefenen van jouw vakgebied onderhoud je contacten met collega behandelaars die bij het revalidatieproces betrokken zijn.

Wie ben je?
Je bent in staat vanuit het vakgebied innovatief en creatief te werken, waarbij zowel een interdisciplinaire als multidisciplinaire aanpak vereist is. Je hebt goede contactuele vaardigheden, bent stressbestendig en beschikt over de nodige flexibiliteit.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde HBO-opleiding ergotherapie en minimaal 3 jaar werkervaring met patiënten met progressieve neuromusculaire aandoeningen;
 • eventueel over lidmaatschap bij Ergotherapie Nederland (EN) en registratie in het kwaliteitsregister;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons komt werken.

Wat bieden wij?
We bieden je een parttime dienstverband voor 32 uur per week voor de duur van een zwangerschapsvervanging vanaf medio maart 2020. De salariëring is conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 55 (max € 3.917,- o.b.v. 36 uur).
Rijndam heeft daarnaast een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 25 november a.s. in. Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Of bel Ingrid Groenen van de afdeling HR op 010-2412494 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Gera Hakkesteegt, ergotherapeut, via 010-7034814. De gesprekken vinden plaats op 9 december 2019.

Pagina's