Van dinsdag 23 april tot en met donderdag 25 april zullen er werkzaamheden plaatsvinden in en rondom het gemaal voor de ingang van de locatie Westersingel. Er zullen een hoop vrachtwagens aanwezig zijn, waardoor bezoekers mogelijk hinder kunnen ondervinden bij het verlaten van ons terrein met de auto.

Gedurende de werkzaamheden zullen de slagbomen van de in- en uitgang geopend zijn. Indien het door de werkzaamheden niet mogelijk is om via de uitgang ons terrein te verlaten, willen wij jou vriendelijk verzoeken om op ons terrein om te keren en het terrein te verlaten via de ingang.

Alvast veel dank voor jouw medewerking en excuses voor het ongemak!

Vacaturenummer: QNE 1941 Aantal uren: 24 uur per week (66,67%)
 • Standplaats:

Rijndam, specialist in revalidatie
Rijndam biedt de beste revalidatiegeneeskundige zorg aan mensen met beperkingen als gevolg van (lichamelijke) ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Wij richten ons op het bevorderen van een optimale kwaliteit van leven door (herwinnen van) eigen regie en participatie. Wij spelen een leidende en toonaangevende rol in veld en vakgebied door onderscheidende, innovatieve zorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Voor de afdeling Neurorevalidatie, op de locatie Westersingel te Rotterdam, zoeken wij per direct een enthousiaste en gedreven

Ergotherapeut

Afdeling
Je komt te werken op onze hoofdlocatie aan de Westersingel in hartje Rotterdam. De afdeling Neurorevalidatie heeft in totaal, verdeeld over 2 etages, 61 bedden  voor volwassen patiënten met centraal neurologische problematiek (met name CVA en traumatisch hersenletsel) en met cognitieve stoornissen.

Functie inhoud
Jouw werkzaamheden zijn gericht op de invulling en uitvoering van het ergotherapeutisch deel van het revalidatieplan (klinisch). De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten op basis van de diagnose en indicatiestelling van de revalidatiearts;
 • het opstellen en uitvoeren van een behandelplan als onderdeel van het totale revalidatieplan;
 • het adviseren en voorlichten van patiënten en hun directe leefomgeving;
 • het adviseren en voorlichten omtrent hulpmiddelen en voorzieningen.                               

Profiel
Je bent energiek en werkt graag samen in een multidisciplinair team met de andere zorgprofessionals aan het beste revalidatietraject voor de patiënt. Je bent proactief en denkt in oplossingen. We verwachten dat je ondernemend bent en stressbestendig en dat je zelfstandig kunt werken.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde HBO opleiding tot ergotherapeut en een bewijs van bevoegdheid;
 • werkervaring in de neurorevalidatie;
 • ervaring met diagnostiek en behandeling van cognitieve klachten;
 • een grote dosis humor.

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij je?
Het betreft een aanstelling voor een jaar, 24 uur per week. De salariëring is conform de CAO Ziekenhuizen in FWG schaal 55 (max. € 3.917, = bruto o.b.v. 36 uur). Inschaling in de salarisschaal vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Rijndam heeft verder een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook is er een aantrekkelijke fietsregeling, mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering. Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Inlichtingen en solliciteren
Heb jij het in je om ons team te komen versterken? Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Maxime Delhez, ergotherapeut Neurorevalidatie. Zij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (010)-2 412 466. Voor vragen over het werving- en selectieproces kun je contact opnemen met Lia Albers van de afdeling HR (010)-2 412 436. Je kunt direct online solliciteren met behulp van onderstaand formulier tot en met 30 april a.s. De gesprekken vinden plaats op 9 mei a.s. (in de ochtend).

Binnen Rijndam staat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers voorop. Veiligheid is in Rijndam een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg- en dienstverlening. Iedere nieuwe medewerker bij Rijndam dient in het kader van veilige zorg een VOG te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

 

Vacaturenummer: QDH 1936 Aantal uren: 24-36 uur per week
 • Standplaats:

Werken bij Rijndam Revalidatie betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen die een beperking hebben als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Met onze ruim 800 deskundige en betrokken medewerkers werken wij op 18 locaties aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Voor een tijdelijke periode van 3 tot 6 maanden zijn wij op zoek naar meerdere:

Verzorgenden Dwarslaesie Heelkunde

24 - 36 uur

Wat doe je als verzorgende op de afdeling dwarslaesierevalidatie?
Je bent het dagelijkse aanspreekpunt van de patiënt en zijn naaste omgeving. Je werkt nauw samen met de verpleegkundigen en andere zorgprofessionals aan het beste revalidatietraject voor de patiënt. Je stimuleert zelfredzaamheid en neemt waar nodig zorg over. Zo ondersteun je de patiënt tijdens de verzorging op de vlakken waarop deze dat zelf (nog) niet kan en voer je bepaalde verpleegtechnische handelingen uit.

Je komt te werken op onze hoofdlocatie aan de Westersingel in hartje Rotterdam. Deze afdeling Dwarslaesie Heelkunde heeft in totaal 40 bedden voor volwassen patiënten met een dwarslaesie, multitrauma of beenamputatie. Je ondersteunt patiënten, na deze ingrijpende gebeurtenis, door hen te begeleiden bij hun herstel en zelfredzaamheid te stimuleren.  

Waarom wil je werken bij Rijndam Revalidatie?
Gedurende een aantal maanden kun je als verzorgende binnen de medisch specialistische revalidatie werken, dé sector waarin je te maken hebt met alle aspecten van jouw vak. Samen met de verpleegkundige heb je een belangrijke rol in het complexe revalidatieproces. Je bent nauw betrokken bij de langdurige, intensieve zorg en begeleiding van patiënten, die hard werken aan hun herstel en kwaliteit van leven. Bovendien word je onderdeel van een enthousiast, hardwerkend en multidisciplinair team, met kansen om je verder te ontwikkelen.

Mocht deze tijdelijke werkervaring binnen de complexe revalidatiezorg je goed bevallen, dan zijn er binnen Rijndam mogelijkheden om in te stromen in de MBO opleiding Verpleegkundige niveau 4 en zo door te groeien naar een vaste functie van verpleegkundige.

Wie ben jij?
Je krijgt energie van het bieden van de best mogelijke revalidatiezorg in samenwerking met andere zorgprofessionals op de afdeling. Vanuit jouw expertise als verzorgende beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt een flexibele instelling, zo ben je inzetbaar in verschillende diensten. Je bent servicegericht, denkt in oplossingen en je kunt goed werken in teamverband.

Verder beschik je over:

 • afgeronde opleiding Verzorgende (IG), kwalificatieniveau 3;
 • werkervaring als verzorgende, waarbij ervaring in de revalidatie een pré is;
 • affiniteit met langdurige, intensieve zorg en begeleiding van patiënten;
 • inlevingsvermogen en een positieve instelling.

Wat bieden wij?
We bieden je een (parttime) dienstverband met een tijdelijke aanstelling van 3 tot 6 maanden inclusief een korte intensieve inwerkperiode. De salariëring is conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 40 (max € 2.797,- o.b.v. 36 uur). Voor deelname in onregelmatige diensten komt hier een extra salaristoeslag bovenop. Inschaling in de salarisschaal vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring. Rijndam heeft verder een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Daarnaast heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Wil je ons team versterken?
Bel ons gelijk voor een (oriënterend) gesprek, of solliciteer online met behulp van onderstaand formulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste weken van mei. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met verpleegkundig manager Alina de Groot via 06 - 11 52 44 29. Voor vragen over het werving- en selectieproces kun je contact opnemen met Lia Albers van de afdeling HR 010 - 2 412 436.

Binnen Rijndam staat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers voorop. Veiligheid is in Rijndam een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg- en dienstverlening. Iedere nieuwe medewerker bij Rijndam dient in het kader van veilige zorg een VOG te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturenummer: QNE 1937 Aantal uren: 32 uur per week (88,89%)
 • Standplaats:

Rijndam, specialist in revalidatie
Rijndam biedt de beste revalidatiegeneeskundige zorg aan mensen met beperkingen als gevolg van (lichamelijke) ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Wij richten ons op het bevorderen van een optimale kwaliteit van leven door (herwinnen van) eigen regie en participatie. Wij spelen een leidende en toonaangevende rol in veld en vakgebied door onderscheidende, innovatieve zorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Ten behoeve van de postdoctorale beroepsopleiding tot GZ-psycholoog, richting volwassenen en ouderen, hebben wij een vacature voor

PSYCHOLOOG IN OPLEIDING TOT GZ-PSYCHOLOOG (PIOG), richting volwassenen en ouderen

Aanvang dienstverband: 1 februari 2020, aanvang cursorisch gedeelte van de opleiding in de periode januari-maart 2020, afhankelijk van de plaatsingsregio.

Wij bieden een opleidingstraject van 2 jaar (32 uur per week) waar, binnen de polikliniek en de kliniek, praktijkervaring wordt opgebouwd binnen de neurorevalidatie met verschillende diagnosegroepen. De psycholoog in opleiding wordt begeleid volgens de door de PDO-GGZ gestelde opleidingseisen. De supervisie en werkbegeleiding worden door Rijndam intern geregeld.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • het uitvoeren van (neuro)psychologisch onderzoek;
 • schriftelijke verslaglegging van het (neuro)psychologisch onderzoek;
 • het behandelen en begeleiden van volwassenen en hun systeem;
 • het begeleiden van het systeem;
 • het opstellen en uitvoeren van een behandelplan als onderdeel van het totale revalidatieplan;
 • het werken in overleg en in nauwe samenwerking met de bij de revalidatie betrokken disciplines in een multidisciplinair team, te weten: ergo-, fysiotherapeuten, maatschappelijk werk, logopedisten en artsen.

Daarnaast bieden wij

 • een interessante en brede doelgroep;
 • gevarieerde werkzaamheden;
 • ervaren en enthousiaste collega’s;
 • supervisie en werkbegeleiding;
 • deelname aan intervisie, werkgroepen en studiedagen;
 • salariëring conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 60.

Wat we van je verwachten als kandidaat psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

 • dat je beschikt over een academische opleiding tot orthopedagoog of (neuro)psycholoog;
 • dat er een LOGO-verklaring aanwezig is;
 • dat je goed kunt samenwerken in verschillende teams;
 • dat je leergierig bent en de bereidheid hebt begeleid, opgeleid en getraind te worden;
 • dat je een analytische instelling hebt en flexibel en doortastend bent;
 • dat je de overige opleidingskosten, tijd en geld, voor eigen rekening neemt.

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met mevrouw dr. I. de Koning, praktijkopleider, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 010-24 12 466 (op woensdagen). Vragen over de arbeidsvoorwaarden of het werving-en selectieproces? Dan helpt de afdeling HR je graag (010) 24 12 436 (Lia Albers). De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 29 mei a.s. (in de ochtend). Gelieve hier alvast rekening mee te houden in jouw planning. Je kunt direct online solliciteren m.b.v. onderstaand formulier tot uiterlijk 8 mei a.s.

Binnen Rijndam staat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers voorop. Veiligheid is in Rijndam een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg- en dienstverlening. Iedere nieuwe medewerker bij Rijndam dient in het kader van veilige zorg een VOG te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

 

Vacaturenummer: QNE 1938 Aantal uren: 32 uur per week (88,89%)

Rijndam, specialist in revalidatie
Rijndam biedt de beste revalidatiegeneeskundige zorg aan mensen met beperkingen als gevolg van (lichamelijke) ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Wij richten ons op het bevorderen van een optimale kwaliteit van leven door (herwinnen van) eigen regie en participatie. Wij spelen een leidende en toonaangevende rol in veld en vakgebied door onderscheidende, innovatieve zorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Ten behoeve van de postdoctorale beroepsopleiding tot GZ-psycholoog, richting kinderen en jeugd, hebben wij een vacature voor

PSYCHOLOOG IN OPLEIDING TOT GZ-PSYCHOLOOG (PIOG)

Aanvang dienstverband: 1 februari 2020, aanvang cursorisch gedeelte van de opleiding in de periode januari-maart 2020, afhankelijk van de plaatsingsregio.

Wij bieden een opleidingstraject van 2 jaar (32 uur per week) waar, binnen de polikliniek en de kliniek, praktijkervaring wordt opgebouwd in het begeleiden van ouders en kinderen. De werkzaamheden zijn gericht op de invulling en uitvoering van het psychologische deel van het revalidatieplan. Het betreft (poli) klinische behandeling van kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met diverse diagnose categorieën, o.a. CP, NAH, Spina Bifida, NMA, DCD en Reuma. Een deel van de poliklinische kinderen zit op Mytylschool de Brug. De GZ-psycholoog in opleiding wordt begeleid volgens de door de PDO-GGZ gestelde opleidingseisen. De supervisie en werkbegeleiding worden door Rijndam intern geregeld.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit

 • het uitvoeren van (neuro)psychologisch onderzoek;
 • schriftelijke verslaglegging van het (neuro)psychologisch onderzoek;
 • het behandelen en begeleiden van kinderen en het systeem;
 • het opstellen en uitvoeren van een behandelplan als onderdeel van het totale revalidatieplan;
 • het werken in overleg en in nauwe samenwerking met de bij de revalidatie betrokken disciplines in een multidisciplinair team.

Daarnaast bieden wij

 • een interessante en brede doelgroep;
 • gevarieerde werkzaamheden;
 • ervaren en enthousiaste collega’s;
 • supervisie en werkbegeleiding;
 • deelname aan intervisie, werkgroepen en studiedagen;
 • salariëring conform de CAO-ziekenhuizen, FWG 60.

Wat we van je verwachten als kandidaat psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

 • dat je beschikt over een academische opleiding tot orthopedagoog of (neuro)psycholoog;
 • dat er een LOGO-verklaring aanwezig is;
 • dat je goed kunt samenwerken in verschillende teams;
 • dat je leergierig bent en de bereidheid hebt begeleid, opgeleid en getraind te worden;
 • dat je een analytische instelling hebt en flexibel en doortastend bent;
 • dat je de overige opleidingskosten, tijd en geld, voor eigen rekening neemt.

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met mevrouw dr. I. de Koning, praktijkopleider, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 010-24 12 466 (op woensdagen). Vragen over de arbeidsvoorwaarden of het werving-en selectieproces? Dan helpt de afdeling HR je graag (010) 24 12 436 (Lia Albers). De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 26 juni a.s. (in de ochtend). Gelieve hier alvast rekening mee te houden in jouw planning. Je kunt direct online solliciteren met behulp van onderstaand formulier tot uiterlijk 5 juni a.s.

Binnen Rijndam staat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers voorop. Veiligheid is in Rijndam een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg- en dienstverlening. Iedere nieuwe medewerker bij Rijndam dient in het kader van veilige zorg een VOG te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

 

Theo

Theo krijgt in 2009 de diagnose Parkinson en loopt sindsdien bij de neuroloog. In 2012 stopt hij met werken, ”ik had de 40 jaar graag vol willen maken, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad”. Wanneer hij echter steeds meer klachten krijgt en zijn vrijwilligerswerk en hobby’s in de knel dreigen te komen, klopt hij aan bij de neuroloog.

“Mijn klachten begonnen te verergeren en mijn neuroloog schakelde Rijndam in. Hij realiseerde zich dat hij mij tijdens de (korte) consulten niet afdoende kon helpen en ik zou beter af  zijn met gespecialiseerde hulp. Nu was Rijndam op haar locatie IJsselland ziekenhuis onlangs gestart met een Parkinson carrousel waarbij de patiënt op één ochtend wordt gezien door het hele revalidatieteam, waarna een goed multidisciplinair behandelplan opgesteld wordt, dus adviseerde hij mij dit. Ik twijfelde, ’Rijndam? Ben ik er zo slecht aan toe?’. Onder het motto, baat het niet dan schaadt het niet, startte ik. Ik ben nu zo blij dat ik het heb gevolgd! Door praktische tips en tricks, red ik nu het einde van de dag weer.

“Ik ging een intensief behandeltraject in en bijna drie maanden lang kwam ik één of meerdere keren per week naar Rijndam. Met alle disciplines, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en maatschappelijk werk had ik sessies. Ik werd daarbij echt op mezelf teruggeworpen en elke discipline benaderde mij vanuit haar eigen specifieke positie. Het meest verhelderende was dat vanuit iedere discipline steeds hetzelfde naar voren kwam: ik moest meer naar mijn lichaam luisteren en daar mijn agenda en belastbaarheid op afstemmen. Dat hebben ze bij mij wel tussen de oren gekregen.”  

Tips en tricks
“Dat afstemmen blijkt in de praktijk weerbarstiger. Juist hiervoor bood het revalidatieteam heel praktische handvatten. Van de fysiotherapeut kreeg ik bijvoorbeeld tips over bewegen, of wat ik moet doen wanneer ik meer last krijg van bevriezing (het plotselinge onvermogen om een beweging te starten of verder te bewegen.) Als ik ergens ‘tegenaan liep’, werd direct meegedacht. Bij Rijndam weten ze veel van de ziekte van Parkinson, waardoor ze mijn klachten begrepen en het voor mij gemakkelijker was om hulp te vragen. Alle tips en tricks verzamelden we in een map, waar ik nu nog steeds af en toe in kijk. Het is informatie waar je echt wat mee kan en waar ik op kan terugvallen.

Eye-opener
“Jarenlang kon ik mijn klachten maskeren en doen wat ik wilde, maar zo’n acht jaar na de diagnose Parkinson verergerden mijn klachten.  Ik was al gestopt met werken en dat was maar goed ook. Ik kreeg meer last van bevriezingen en ik redde het einde van de dag niet meer met mijn medicijnen. Bij Rijndam heb ik leren accepteren dat Parkinson een progressieve ziekte is: ik heb het, houdt het en het wordt alleen maar erger. Deze bewustwording was voor mij de grootste eye-opener. Ik weet nu dat ik mij bij sommige dingen ook moet neerleggen. Ik kan niet meer doorgaan zoals voorheen, als ik dat wel doe sloop ik mezelf en daar betaal ik uiteindelijk zelf de rekening voor.”

Uitdaging
“Dankzij de revalidatiebehandeling weet ik hoe ik het beste mijn dag en week kan indelen. Afspraken in de middag zitten er vaak niet meer in voor mij, maar bij uitzonderingen, zoals een optreden met mijn mannenkoor, weet ik hoe ik het zo kan indelen dat ik het wel red. Dat vergt wat voorbereiding maar dat is een uitdaging die ik dan graag aan ga. Over het algemeen pak ik overdag nu een rustmoment zodat ik het einde van de dag red. Daarnaast heb ik nu inzicht in symptomen die aangeven dat ik echt moet stoppen en weet ik wat ik eraan moet doen.”

“De behandeling heeft me heel veel gebracht, ik kan het iedereen aanraden. Tegen iedereen die net als ik twijfelde, zou ik willen zeggen ‘zet die twijfel opzij en spring erin, gewoon doen!’. Als je Parkinson hebt, moet je er mee om leren gaan. Ik leef er mee, en wil het zolang mogelijk proberen te rekken. Dat kan alleen door in beweging te blijven waar mogelijk, in alles luisterend naar je lichaam. Die waarschuwing hebben ze hier succesvol – op plezierige wijze – tussen mijn oren gekregen. Revalidatie heeft voor mij het verschil gemaakt.” 

Publicatiejaar 2019

Oproep voor interviews

Voor een onderzoek naar de participatie van kinderen in de revalidatiezorg zijn wij op zoek naar deelnemers voor interviews.

Interviews
Voor het onderzoek worden er interviews afgenomen bij kinderen en ouders die op dit moment in behandeling zijn bij Rijndam Kinderrevalidatie. In het interview wordt ingegaan op de ervaring van kinderen met participatie tot nu toe en hun ideeën hierover. Een voorbeeld hiervan is het meedenken over wat voor speelgoed er in de wachtkamer ligt. Het interview duurt ongeveer een half uur tot een uur.

De onderzoeker
De interviews worden afgenomen door Jitske Huizinga. Zij is een Master student aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Zij doet onderzoek naar de participatie van kinderen in revalidatiezorg en de methodes om participatie te verbeteren.

Onderzoek
Participatie houdt in dat iemand mee kan denken in de beslissingen die betrekking hebben op zijn of haar leven. Dit kunnen directe beslissingen zijn, bijvoorbeeld of je gaat sporten of niet. Maar ook beslissingen die betrekking hebben op je omgeving, bijvoorbeeld hoe de wachtkamer van een ziekenhuis er uit ziet.

Onderzoek heeft aangetoond dat participatie van kinderen kan leiden tot betere beslissingen. Daarnaast kunnen de vaardigheden en het zelfvertrouwen van kinderen zich ook verder ontwikkelen.

Er zijn verschillende niveaus van participatie van kinderen, echter is het gewenste niveau van participatie door kinderen in de revalidatiezorg nog onbekend. De resultaten van dit onderzoek kunnen dan ook worden gebruikt om de participatie van kinderen bij Rijndam Kinderrevalidatie, waar gewenst naar een ander niveau te brengen.

Deelnemen?
Heeft uw kind duidelijk ideeën over participatie, of misschien wel niet? Wij zouden hem/haar graag willen interviewen. Maar ook u mening als ouders is belangrijk en daarom zouden we ook graag ook u willen interviewen.
De antwoorden van interviews zullen anoniem blijven.

Als u geïnterviewd wilt worden of als uw kind het leuk vindt geïnterviewd te worden en u hiervoor toestemming verleent kunt u contact opnemen met:

Jitske Huizinga, mailadres: 461234jh@student.eur.nl

Voor verdere vragen kunt u contact op nemen met Arjan van den Boom, manager bedrijfsvoering Kind Jeugd, mailadres: avdboom@rijndam.nl.

 

 

Als uitbreiding op bestaande SPD teams van de verschillende locaties start er per 1 mei ook een SPD team voor kinderen onder de 4 jaar. Het SPD team is speciaal voor het hele jonge kind én hun ouders. Dit team zal samen met de ouders belemmeringen die het kind in de dagelijkse praktijk ondervindt in kaart brengen. Er wordt gekeken of deze voortkomen uit problemen met prikkelverwerking.

Rijndam beschikt over een gespecialiseerd SPD-team dat bestaat uit psycholoog/orthopedagoog, ergotherapeut, kinderfysiotherapeut en logopedist en samen met ouders wordt er een goed beeld gevormd van de bijzonderheden en mogelijkheden in de prikkelverwerking.

Met dit inzicht kunnen we zoeken naar tips en strategieën en brengt Rijndam een advies uit aan de ouders. Ouder en kind kunnen dan samen aan de slag!

Het SPD team gaat per 1 mei van start op locatie Ringdijk in Rotterdam.

Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Vacaturenummer: QER 1913 Aantal uren: 36
 • Standplaats:

Rijndam, specialist in revalidatie

Rijndam biedt de beste revalidatiegeneeskundige zorg aan mensen met beperkingen als gevolg van (lichamelijke) ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Wij richten ons op het bevorderen van een optimale kwaliteit van leven door (herwinnen van) eigen regie en participatie. Wij spelen een leidende en toonaangevende rol in veld en vakgebied door onderscheidende, innovatieve zorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Voor de poliklinische patiëntenzorg van de afdeling Erasmus MC van Rijndam Revalidatie zoeken wij per direct tot 1 januari 2020 een enthousiaste:

ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist) m/v

Afdeling
Rijndam Revalidatie/locatie Erasmus MC is een poliklinische afdeling die conform de academische status, een goede synergie weet te bewerkstelligen tussen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Dit resulteert in een afgewogen en doelmatig hulpverleningsaanbod aan voornamelijk poliklinische patiënten. Kerngebieden binnen de patiëntenzorg zijn onder meer neuromusculaire aandoeningen, neurologische aandoeningen, complexe chronische benigne pijn, handletsels, congenitale afwijkingen van de bovenste extremiteit, multitrauma’s en complexe pathologie in het algemeen. De afdeling participeert in de opleiding tot revalidatiearts binnen Rijndam revalidatie.

Functie
De taken zullen worden uitgevoerd onder supervisie van een revalidatiearts. Het takenpakket bestaat vooral uit poliklinische werkzaamheden met o.a. algemene revalidatiespreekuren, specifieke spreekuren voor orthesiologie en schoenvoorzieningen en participatie in multidisciplinaire poliklinische revalidatiebehandeling. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan het circuit cursorisch onderwijs op de maandagmiddag.

Profiel
U bent arts en hebt bij voorkeur ervaring in neurologie, orthopedie of revalidatie. U kunt onder supervisie zelfstandig werken. U beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent bereid om te samenwerken in een multidisciplinair team van hoog geschoolde professionals.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor 36 uur gemiddeld per week (fulltime), tijdelijk tot en met 31 december 2019. De functie is ingedeeld in FWG 65 (max € 5.154,00 bruto). Inschaling in deze salarisschaal vindt plaats op basis van ervaring. Verder maakt een eindejaarsuitkering van 8,33% deel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Selectieprocedure
Telefonische inlichtingen worden graag verstrekt door mw. dr. J. van Meeteren, revalidatiearts en plaatsvervangend opleider of mw. dr. M. van der Werf , revalidatiearts beiden te bereiken via (010) 7040143. Voor vragen over het werving- en selectieproces kunt u contact opnemen met Ingrid Groenen van de afdeling HR (010) 2412494. Direct online solliciteren kan middels onderstaand formulier tot en met 1 mei 2019.

Binnen Rijndam staat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers voorop. Veiligheid is in Rijndam een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg- en dienstverlening. Iedere nieuwe medewerker bij Rijndam dient in het kader van veilige zorg een VOG te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

Pagina's