Vacaturenummer: QNE2132 Aantal uren: 32-36
 • Standplaats:

Fysiotherapeut │ divisie volwassenenrevalidatie │afdeling Neurorevalidatie & Pijnteam│ locatie Westersingel 

Ben jij een fysiotherapeut op zoek naar een gevarieerde en uitdagende baan, waarbij patiëntenzorg en ontwikkeling van de medewerkers centraal staan? Dan gaan wij graag in gesprek met jou over hoe Rijndam deze plek voor jou kan zijn.

Wat ga je doen?
Je gaat werken in een hoog gespecialiseerd team op de afdeling Volwassenen Neurorevalidatie waar ook het pijnteam onder valt. De werkzaamheden bestaan uit het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten met (niet) aangeboren hersenletsel op de kliniek en poliklinische behandelingen patiënten binnen het pijnteam. Daarnaast stel je een behandelplan op als onderdeel van het totale revalidatieplan en voer je het plan uit. Je geeft verder voorlichting en advies aan patiënten en de directe leefomgeving.
Er wordt gewerkt in overleg en nauwe samenwerking met de revalidatieartsen en andere betrokken disciplines.

Wie ben jij?
Wij zoeken voor deze vacature iemand die gedreven, enthousiast en flexibel is. Je bent energiek en werkt graag samen in een multidisciplinair team met de andere zorgprofessionals aan het beste revalidatietraject voor de patiënt. Je bent proactief en denkt in oplossingen. Jij kan zelfstandig werken, bent ondernemend, weet van aanpakken.
Verder beschik je over:

 • het diploma HBO-fysiotherapie en het bewijs van bevoegdheid en een registratie in het BIG register;
 • werkervaring in de Neurorevalidatie (is een pré);
 • kennis van en ervaring met het begeleiden van mensen met niet aangeboren hersenaandoeningen;
 • relevante werkervaring in het werken in een multidisciplinair team;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Ook vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Een prettige, betrokken werksfeer in een enthousiast, gemotiveerd en collegiaal team. Wij bieden je een jaarcontract aan, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd voor 32 tot 36 uur per week.
Het salaris is passend bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Je wordt ingedeeld in FWG schaal 55, max. € 4.227.00 = bruto per maand o.b.v. 36 – urige werkweek, afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen).
Bij ons kun je rekenen op:

 • een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op bijv. een nieuwe fiets of op je sportabonnement;
 • de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • diverse mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Wat is jouw werkplek?
Je komt te werken op de goed bereikbare locatie Westersingel in het centrum van Rotterdam op de kliniek en de polikliniek van de afdeling Neurorevalidatie & Pijnteam. Je komt te werken in een hecht, multidisciplinair samengesteld team van professionals. Collega’s waar jij nauw mee samenwerkt zijn maatschappelijk werkers, revalidatieartsen, logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, (GZ) psychologen en psychologische assistenten.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online sollicitatieformulier in voor 12 maart a.s. Wij gaan graag met je in gesprek.

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact? Stuur Lia Albers van HR een bericht via WhatsApp op 06-576 756 13 voor vragen over het werving- en selectieproces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Josta Onneweer (neurorevalidatie) te bereiken via 010-241 2466 of Wouter Kamphuis (pijnrevalidatie) te bereiken via 010-241 2416.

De gesprekken staan gepland op maandag 22 maart a.s.

Vacaturenummer: QKJ2130 Aantal uren: 24
 • Standplaats:

GZ-Psycholoog | kinder- en jongerenkliniek van Rijndam | 24 uur per week | locatie Westersingel

Vind jij het leuk om te puzzelen met complexe problemen, kinderen en ouders te begeleiden en samen te werken met verschillende disciplines? Dit is je kans! Alle ervaren GZ-psychologen die zin hebben in een nieuwe uitdaging binnen een leuk team, worden van harte uitgenodigd te solliciteren.

Wat ga je doen?
Als GZ-Psycholoog ben je verantwoordelijk voor het aansturen en uitvoeren van de psychologische behandeling, als onderdeel van het revalidatieplan. De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • intake, diagnostiek en advies;
 • begeleiding van kinderen en hun ouders in een klinische en poliklinische setting;
 • het behandelen van psychische problemen bij kinderen die samenhangen met de lichamelijke problematiek, zoals PTSS, depressie, angst, rouw, acceptatie- en verwerkingsproblemen, verminderd zelfbeeld, psychosomatische klachten, sociale problemen, schoolverzuim en systeemproblematiek, het betreft hier met name de meer kortdurende behandelingen voor de duur en in dienst van het revalidatietraject;
 • regie over het psychosociale beleid binnen de afdeling;
 • bij voldoende ervaring bestaat de mogelijkheid om werkbegeleiding en supervisie te geven aan GZ-psychologen in opleiding binnen de organisatie;
 • bij interesse bestaat de mogelijkheid om de kinder- en jeugdpsychologen van de organisatie te vertegenwoordigen binnen de vakgroep psychologie en mee te denken over visie en beleid op organisatieniveau.

Wie ben jij?
Je bent een GZ-Psycholoog. Je hebt een zelfstandige, flexibele en enthousiaste werkhouding en staat er voor open om intensief samen te werken met een multidisciplinair team. Je bent in staat goed te schakelen tussen de rollen van behandelaar, ouderbegeleider en gedragswetenschapper. Verder beschik je over:

 • een afgeronde studie Psychologie gericht op kinderen en jeugdigen;
 • meerjarige ervaring met het verlenen van psychologische behandelingen gericht op kinderen tussen de 4 en 18 jaar;
 • een BIG registratie GZ-Psycholoog;
 • kennis van niet-aangeboren hersenletsel en neuropsychologisch onderzoek;
 • opleiding in EMDR, CGT en eventueel ACT;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een parttime dienstverband voor 24 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract. Bij goed functioneren wordt het jaarcontract na 6 maanden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
Het salaris is passend bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Je wordt ingedeeld in FWG 65 maximaal € 5.620,- bruto per maand op basis van een 36 – urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen). Bij ons kun je rekenen op:

 • een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op bijv. een nieuwe fiets of sportabonnement;
 • een dynamische werksituatie, waarbij er veel aandacht is voor een positieve en prettige werksfeer en samenwerken hoog in het vaandel staat.

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Waar is jouw werkplek?
Je komt te werken op de kinder- en jongerenkliniek van Rijndam voor kinderen en jongeren van 0-20 jaar. We behandelen hen o.a. naar aanleiding van hersenletsel, multitrauma of dwarslaesie. Ook hebben we een intensief klinisch programma voor kinderen met forse (onverklaarde) chronische pijn- en vermoeidheidsklachten. We werken in een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, pedagogisch medewerkers, bewegingsagogen, vaktherapeuten en schooldocenten.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online sollicitatieformulier in vóór 15 maart a.s. We gaan graag met je in gesprek.

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact, over de werving en selectieprocedure? Stuur de afdeling HR een bericht via WhatsApp op 06 - 576 756 13. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Luca Verheul, GZ-psycholoog via 010 – 010 - 241 25 15 of Arjan van den Boom, divisiemanager, via 010 - 211 17 45.

De gesprekken vinden plaats op 17 maart a.s. in de middag

dr. Wim Janssen, revalidatiearts bij Rijndam locatie Erasmus MC is benoemd tot nieuwe vicevoorzitter van het College Geneeskundige Specialismen (CGS). Hij volgt hiermee prof. dr. Frank Smeenk op. Wim Janssen is sinds 1 juni 2018 lid van het CGS. Het vicevoorzitterschap van het CGS gaat in op 26 maart. De benoeming is voor twee jaar en kan worden verlengd.

Het College Geneeskundige Specialismen
Het CGS bestaat uit 15 leden en stelt regels vast voor opleidingen, de erkenning van opleidingen en opleiders en de (her)registratie van specialisten en profielartsen. In het CGS zitten artsen en bestuurders, voorgedragen door beroeps- en brancheorganisaties. Het presidium van het CGS wordt nu nog gevormd door drs. J.D. Beugelaar (voorzitter), dr. M. Jambroes (vicevoorzitter) en prof. dr. F.W.J.M. Smeenk (vicevoorzitter).

Blij met benoeming
Wim Janssen is blij met zijn benoeming omdat hij zo via regelgeving kan bijdragen aan het optimaliseren van de opleidingen in Nederland. Zo kan maatschappelijke participatie en autonomie van patiënten worden bevorderd in samenspraak met relevante betrokkenen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het interdisciplinair opleiden en het bevorderen van werken in de gezondheidszorg.

Rijndam is trots
Miranda Lansbergen-Kerklaan, manager locatie Erasmus MC bij Rijndam, is trots op deze benoeming. “Opleiden wordt door Rijndam gezien als een belangrijke pijler, want het niveau van onze zorg is mede afhankelijk van de kennis en het handelen van onze professionals, geeft Miranda aan. “De patiënt heeft bij ons recht op deskundige zorg en dat betekent dat we continu aandacht hebben voor het ontwikkelen van- en investeren in de deskundigheid en professionaliteit van onze medewerkers. Zeker in onze academische setting is opleiden een essentieel deel van het fundament. Het is dan ook fijn dat Wim op zo’n belangrijke plaats actief betrokken is en mee werkt aan de bevordering van de kwaliteit van de specialisten.”

Rijndam ontwikkelt met Erasmus MC en Laurens plannen om samen te werken in een gezamenlijke nieuwbouw op de Erasmus MC Campus. De Raad van Bestuur heeft hiervoor Iris van Essen per 1 maart benoemd tot programmadirecteur samenwerking & nieuwbouw. Iris gaat zich namens Rijndam inzetten om samen met het Erasmus MC en Laurens een excellent centrum voor revalidatiezorg op te zetten.

“Mijn hart gaat sneller kloppen van zorgvernieuwing en verbetering. Dit staat ook centraal in de samenwerking tussen Rijndam, Laurens en Erasmus MC. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan deze samenwerking, waarin geriatrische en medische specialistische revalidatie op het terrein van Erasmus MC wordt samengebracht”, vertelt Iris enthousiast.

Huisvestiging passend bij ambities is van groot belang
“De ambitie is om de zorg op de juiste plek te bieden, kennis en kunde te bundelen in expertisecentra en zorg te verbinden met innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kan behandeling plaatsvinden volgens de laatste wetenschappelijke inzichten met toepassing van innovatieve technologie. Voor onze patiënten en zorgprofessionals is passende huisvesting hierbij van groot belang. Het moet een aantrekkelijke omgeving zijn, duurzaam, financieel haalbaar en gebruik makend van technologische innovaties”.

De drie partijen werken komend jaar, onder leiding van PTG Advies, aan een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerkingsovereenkomst leidt eind 2021 tot een definitieve vaststelling van de haalbaarheid en de voorwaarden waaronder Rijndam, Erasmus MC en Laurens de samenwerking binnen de nieuwbouw vormgeven. In de jaren daarop kan de programmadirecteur nieuwbouw zich gaan richten op de voorbereidingen op de bouw en verhuizing van Rijndam locatie Westersingel in 2026.

Achtergrond Iris van Essen
Iris is als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en heeft ruim 15 jaar ervaring in het leiden van complexe zorgprogramma’s. Sinds 2017 is Iris actief binnen Rijndam in verschillende functies. Eerst als programmamanager zorg en momenteel als secretaris Raad van Bestuur en manager Bestuursbureau en Kwaliteit en Veiligheid. Met deze ervaring in de revalidatiezorg is zij goed in staat haar steentje bij te dragen aan de belangrijke stappen die Rijndam zet op weg naar de toekomst.

Vacaturenummer: QNE2121 Aantal uren: 36
 • Standplaats:

Teamleider Bedrijfsbureau | divisie volwassenenrevalidatie | locatie Westersingel 

Zoek jij een veelzijdige functie als teamleider, waarbij je als leidinggevende onze werkprocessen op het gebied van planning en administratieve ondersteuning patiëntenzorg (AOP) organiseert en aanstuurt? Dan is dit dé kans voor jou, want wij zoeken per direct een collega. Lees dus snel verder en solliciteer!

Onlangs is een nieuw besturingsmodel ingevoerd, waardoor er nu twee divisies zijn ontstaan: volwassenen en kinderen. Het nieuwe besturingsmodel heeft geleid tot een aantal vacatures. Eén daarvan is de positie van Teamleider Bedrijfsbureau.

Wat ga je doen?
De kern van jouw functie is het hiërarchisch en operationeel leidinggeven aan medewerkers binnen het bedrijfsbureau (o.a. transferbureau, planners, medisch secretaresses en front office medewerkers) van de divisie Volwassenen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van capaciteitsplanning en de administratieve werkprocessen t.a.v. het revalidatietraject van de patiënt. Je stuurt samen met het transferbureau op een efficiënt opname- en ontslagproces in de kliniek, je draagt zorg voor het wachtlijstbeheer van (poli)klinische patiënten, je bent samen met de afdelingsmanagers verantwoordelijk voor de tactische planning van onze patiënten. Je organiseert en coördineert de dagelijkse werkzaamheden, signaleert knelpunten en lost deze op. Je zorgt voor een optimale personeelsbezetting en geeft op een coachende, verbindende en resultaatgerichte wijze leiding aan de medewerkers binnen de teams. Je draagt (mede) zorg voor de kwaliteit van dienstverlening en levert een bijdrage aan het jaarplan en verantwoordingsrapportages. Je adviseert het (afdelings)management op het gebied van optimalisatie van de zorglogistiek en capaciteitsplanning. Je participeert in projecten die betrekking hebben op optimalisatie van de zorgadministratie en productie.

Wie ben jij?
Als Teamleider Bedrijfsbureau ben je een initiatiefnemer die zelfstandig verantwoordelijkheden op zich neemt. Je bent in staat om complexe zorgprocessen snel te doorzien en je kunt jouw visie makkelijk omzetten in acties. Je bent in staat om overzicht te brengen en te houden in een veelheid van activiteiten, je bent stressbestendig, een nauwkeurige werker, een “spin in het web”. Je biedt duidelijkheid over de verwachtingen en te behalen resultaten en je bent in staat om helder uit te leggen waarom. Je creëert op natuurlijke wijze draagvlak voor verandering op verschillende niveaus en je ziet kans doorlopend verbeterslagen met je teams te maken. Je bent gericht op het maken van contact en verbinding, zowel met de individuele medewerker als met de diverse teams.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde Hbo-opleiding;
 • Hbo+ werk- en denkniveau op het gebied van leiderschap en bedrijfsvoering;
 • enige ervaring op gebied van (coachend) leidinggeven en het leiden van projecten en/of veranderingsprocessen;
 • bekendheid met geautomatiseerde gegevensverwerking en MS Excel en zorg(plannings- en registratie-) systemen zoals HIX;
 • een zorg logistieke achtergrond (is een pré);
 • bekendheid met wet- en regelgeving van financiering in de zorg (DBC systematiek);
 • inhoudelijke kennis van het vakgebied Administratieve Organisatie.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een fulltime dienstverband (36 uur per week) in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal FWG 55, maximaal € 4.227,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen).

Bij ons kun je rekenen op:

 • voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op bijv. een nieuwe fiets of sportabonnement;
 • de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering;
 • een prettige werksfeer met collega’s die je goed inwerken en voor je klaar staan.

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Waar is jouw werkplek?
Je komt te werken op onze locaties waar klinische en poliklinische revalidatie wordt geboden aan volwassen patiënten. Je werkt voornamelijk op onze locatie Westersingel in Rotterdam, maar bezoekt met enige regelmaat ook de andere locaties waar wij volwassenenrevalidatie aanbieden. De diverse teams vallen nu onder één bedrijfsbureau. Je werkt nauw samen met de afdelingsmanagers en de Teamleider Bedrijfsbureau divisie Kind.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online sollicitatieformulier in vóór 8 maart a.s. Wij gaan graag met je in gesprek. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact? Voor vragen over het werving- en selectieproces kan je Lia Albers van de afdeling HR via WhatsApp een bericht sturen op 06 – 57 67 56 13. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Femke Brull, algemeen divisiemanager, via 06 -19 16 03 90.

De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 23 maart 2021.

Vacaturenummer: QZN2129 Aantal uren: 32

MAATSCHAPPELIJK WERKER │ divisie volwassenenrevalidatie│locatie Franciscus Vlietland, Schiedam en locatie IJsselland, Capelle a/d IJssel

Wat ga je doen?

Als maatschappelijk werker verricht je werkzaamheden op basis van een revalidatieplan en begeleid en behandel je binnen het psychosociale domein patiënten en hun naasten. Hierbij spelen verwerking en ‘omgaan met’ een belangrijke rol. Naast direct contact met de revalidatiearts en/of het behandelteam over het verloop van de begeleiding/behandeling rapporteer je schriftelijk ten behoeve van de interdisciplinaire besprekingen over patiënten. Tevens licht je patiënten en hun naasten voor omtrent regelingen en voorzieningen. Je begeleidt patiënten en direct betrokkenen zowel individueel als in groepsverband.

Wie ben jij?
Je bent een teamspeler in het multidisciplinaire team en je bent in staat je eigen vakgebied te profileren. We zoeken een enthousiaste maatschappelijk werker met de competenties: klantgerichtheid en integer, flexibel gedrag, feedback kunnen geven en ontvangen, creativiteit, sensitiviteit, samenwerken en zelfstandigheid.
Verder beschik je over:

 • een Hbo diploma maatschappelijk werk;
 • enige jaren werkervaring, bij voorkeur in de revalidatiegeneeskunde;
 • ervaring met en interesse in oncologische en neurologische problematiek;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een parttime dienstverband (32 uur) voor de duur van één jaar met het uitzicht op een vast contract aan. Het salaris is passend bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Je wordt ingedeeld in FWG 55 maximaal € 4.227- bruto per maand op basis van een 36 – urige werkweek en afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen).

Bij ons kun je rekenen op:

 • een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op bijv. een nieuwe fiets of op je sportabonnement;
 • een prettige werksfeer met collega’s die je goed inwerken en voor je klaar staan;

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Waar is jouw werkplek?
De afdeling volwassenrevalidatie ziekenhuizen Noord van Rijndam bestaat uit poliklinische locaties die gevestigd zijn bij de ziekenhuislocaties van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, het Franciscus Vlietland in Schiedam en het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Op onze locaties zien we poliklinische patiënten uit diverse diagnosegroepen (neurologie, chronische pijn en oncologie). Revalidanten werken samen met hun omgeving aan fysiek herstel, adaptatie en zelfmanagement ten behoeve van verbetering van kwaliteit van leven. Behandeling is altijd multidisciplinair waarbij fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkenden, logopedisten en psychologen betrokken kunnen zijn. Momenteel zijn wij op zoek naar een maatschappelijk werker die primair actief zal zijn op de locatie Franciscus Vlietland en locatie IJsselland. Je werkt in een enthousiast, gedreven en betrokken multidisciplinair team. Kennis en expertise kunnen volop gedeeld worden met medewerkers op verschillende locaties binnen heel Rijndam.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier uiterlijk 14 maart a.s. in. De gesprekken zullen plaatsvinden op 22 maart 2021.

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact? Stuur HR een bericht via WhatsApp op 06 - 576 756 13 voor vragen over het werving en selectie proces. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Theo Gijsbers, maatschappelijk werker via 010 - 8938040

Kathy leert weer lopen

In Kathy haar been werd een zeldzame kanker gevonden. Na een chemokuur en een beenamputatie komt ze te revalideren bij Rijndam. Kathy vertelt haar verhaal over haar revalidatietijd, hoe ze weer leerde lopen en welke obstakels ze heeft overwonnen.

De keuze voor amputatie was snel gemaakt
Ik heb Epithelioide Angiosarcoom, een zeldzame kanker die in het begin moeilijk te diagnosticeren is. In de eerste instantie werd ik behandeld op de Filippijnen, waar ik vandaan kom. Destijds slaagden we erin het onder controle te krijgen. Ik was meer dan een jaar in remissie toen we besloten te verhuizen naar Nederland, waar mijn man vandaan komt. Zes maanden na de verhuizing, zag ik een kleine bult op mijn been. Mijn kanker was terug. Ik ging meteen aan een chemokuur in de hoop dat het voldoende onder controle zou zijn om een ​​amputatie mogelijk te maken. Ik wilde leven, dus de keuze voor een amputatie was voor mij snel gemaakt.

De dokter adviseerde Rijndam
Toen ik mijn dokter van het ErasmusMC vroeg waar hij mij zou adviseren te revalideren, stond hij voor Rijndam Revalidatie. Bij Rijndam ontmoette ik Dr. Paping en voelde meteen dat ik niet alleen in goede handen was, maar in handen van een expert. Ze hielp ons zelfs om extra middelen te vinden, zodat we onze kinderen konden helpen met de veranderingen om te gaan. 

Ik dacht dat ik alleen vastberadenheid nodig zou hebben
In de maanden tussen de keuze voor een amputatie en de amputatie zelf, stuurden goedbedoelende vrienden me een hele reeks TEDx-gesprekken met inspirerende geamputeerden. Dus ik begon met de gedachte dat enkel vastberadenheid nodig was om te gaan lopen en dat als ik eenmaal mijn prothese had, ik alles kon doen. Ik dacht dat ik precies kon doen wat ik vroeger met beide benen kon (en stiekem meer), tot het punt dat ik rolstoelen, handfietsen en de trippelstoel weigerde. Ik kan me voorstellen dat mijn eigenwijsheid het een behoorlijke uitdaging maakte voor mijn ergotherapeut (Ronald). In plaats van te dicteren wat ik nodig had, kwam hij week na week geduldig met mij samen om te bespreken hoe ik het thuis deed en deed hij heel subtiel suggesties over hoe ik mijn leven gemakkelijker zou maken met hulpmiddelen.

Toch maar hulpmiddelen
Het kostte me een paar maanden voordat ik accepteerde dat een rolstoel en een handbike nuttig zouden zijn, in plaats van gelijk weer ​​te leren rijden op een normale fiets, en vast te lopen omdat ik dat nog helemaal niet kon. Mijn rolstoel en handbike hebben mijn kwaliteit van leven en onafhankelijkheid thuis enorm verbeterd. Ronald leerde me om nieuwe manieren te vinden om oude dingen te doen, en dat ik onafhankelijker kan zijn als ik mijn handicap eenmaal heb omarmd.

Wat waren eigenlijk mijn doelen?
De andere misvatting die ik had, ging over de factor tijd. Ik dacht dat ik een prothese zou krijgen, een paar sessies zou hebben om een ​​beetje te leren lopen en dan in mijn eentje zou gaan worstelen. Het kwam als een leuke verrassing toen Saskia (fysiotherapeut) me vroeg wat mijn doelen waren, afgezien van alleen maar wandelen. Ik vertelde haar dat ik voorheen een stuk van een berg kon beklimmen om een ​​afgelegen dorp te bereiken dat in de rijstterrassen op de Filippijnen ligt. Ze glimlachte en verzekerde me dat ze hun best zouden doen om dat weer mogelijk te maken. Dit was het allereerste begin van onze werkrelatie, maar ik moest eerst een van mijn grootste hindernissen overwinnen. Hechtingen verwijderen.

Toen wist ik dat Rijndam echt om mij gaf
Ik voel me niet op mijn gemak als mensen mijn hechtingen aanraken. Saskia kwam me opzoeken in de kliniek om me af te leiden van het verwijderen van de hechtingen en zei: "Vertel me eens over je berg." Toen wist ik dat het team van Rijndam echt om mijn functionaliteit en mijn dromen gaf. Ze had echt naar mij geluisterd en gebruikte de informatie die ik gaf om mij te helpen mijn angsten te overwinnen.

Oefenen met video's
Saskia herinnerde mij eraan dat iedereen zijn eigen tempo heeft en we ontdekten dat het voor mij hielp als ik op video zag wat ik moest corrigeren. We namen tientallen video’s op en analyseerde deze totdat ik voldoende vooruitgang boekte en oefenen nog het enige was wat ik moest doen. Met Saskia zette ik mijn eerste stapjes buiten en op een oneffen ondergrond. Het was geweldig om de eerste keer door het park te lopen. Het moedigde me aan om in mijn eentje kleine avonturen met mijn gezin te ondernemen.

Wetenschap achter de beweging
Esther (fysiotherapeut) leerde me dat er een wetenschap zit achter de bewegingen die ik moest leren maken. Ze legde uit wat de specifieke oefeningen deden en welke spieren aan het werk waren, en waarom het belangrijk was me te concentreren op bepaalde spiergroepen om beter te lopen. Ik vond het leuk om te leren hoe dat werkt en had veel baat bij de gedetailleerde informatie die ze me gaf.

Orthopedietechniek
De technologie acher 'hoe ik weer leerde lopen' was ook fascinerend. Ik ben ervan overtuigd dat mijn instrumentenmaker van Orthopedietechiek (Arno) deels artiest, deels monteur, en een totaal genie is. Na een paar snelle observaties, paste hij mijn prothetische knie in precieze stappen aan. Het was geweldig om te zien hoe hij mijn feedback vertaalde in het ontwerp en de daaropvolgende herzieningen van mijn koker. Ik wist niets van protheses, dus ik kon hem alleen maar vertellen wat ik voelde of wat ik wilde bereiken. Hij werkte met die informatie om uiteindelijk een prothese te maken die nu bijna net zo natuurlijk aanvoelt als mijn eigen been.

Herhaling is de sleutel tot succes
Dorien (fysiotherapeut) leerde me dat herhaling de sleutel tot succes is. De enige manier om te zien of dingen mogelijk zijn, is door het tenminste te proberen. Het programma verliep soepel en we werkten aan het verbeteren van de vaardigheden die ik leerde. Op dit punt kon ik voldoende lopen, maar mijn dromen gingen verder dan alleen lopen. Dorien hielp bij het leren fietsen en inlineskaten. In de zomer met mijn familie op het strand was het fijn om eindelijk water rond mijn voeten (voet?) te laten klotsen. Maar het lopen op zand had nogal wat uitdagingen die ik met Dorien kon oefenen (in ieder geval lopen op steile hellingen).

Handvatten en drijfmiddelen
Ik was ook nieuwsgierig naar zelfredding in het water. Als ik per ongeluk in het water zou vallen hoe moet ik dan met mijn prothese omgaan? Paul, Diana en Eline hebben mij geholpen te ontdekken dat ik met mijn prothese kan zwemmen, maar als ik bijvoorbeeld uit een boot zou vallen zou het beter zijn om mijn prothese als - zeer verrassend - een drijfmiddel te gebruiken. Zwemmen was altijd een van mijn favoriete bezigheden bij Rijndam. Het was de enige activiteit die ik kon doen zoals ik vroeger met beide benen deed, wat goed was voor mijn zelfvertrouwen. Alessa (maatschappelijk werkster) hielp me mijn vele zorgen over re-integratie te overwinnen en om te gaan met het psycho-emotionele leed dat soms gepaard gaat met levensveranderende gebeurtenissen zoals een amputatie. En Marjoke (psycholoog) hielp me met mijn fantoompijn en angst om te gaan met mindfulness-technieken.

Omarmen van mijn handicap
Kortom, Rijndam hielp me niet alleen met de lichamelijke aspecten van mijn nieuwe handicap. Hun vriendelijke begeleiding hielp me om te gaan met psychologische aspecten van het verliezen van mijn been. Ik dacht dat ik er best op voorbereid was, maar het waren de andere dingen die ik onmogelijk had kunnen voorzien (of niet wilde zien) die zich manifesteerden in de revalidatiekliniek. Ze hielpen me te beseffen dat het omarmen van mijn handicap me zou bevrijden en in staat zou stellen onafhankelijker te worden. Ik was erop gebrand de dingen te doen zoals ik ze altijd had gedaan, maar ze leerden me nieuwe manieren om met alledaagse uitdagingen om te gaan. Deze nieuwe manieren hebben me in staat gesteld mijn doelen te bereiken en nieuwe doelen te stellen. Rijndam ging voor mij niet alleen over kunnen lopen, maar ook over het kunnen dromen van nieuwe dromen.

Vacaturenummer: QNE2126 Aantal uren: 24
 • Standplaats:

Medisch Typist │ divisie volwassenenrevalidatie │locatie Westersingel

Wij zoeken op korte termijn een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen die met ons samen wil bouwen aan een manier van ondersteuning voor al onze collega’s waardoor de patiënt centraal staat en wij gezamenlijk trots kunnen zijn op de zorg die Rijndam hen biedt. Is dat echt iets voor jou? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?
Als medisch typist zorg je voor het accuraat verspreiden van de medische correspondentie vanuit het medisch patiënten dossier in HiX. Ook werkzaamheden als de verwerking van geaccordeerde brieven en post, dossierbeheer, archivering en ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van de overige revalidatiesecretariaten behoren tot jouw taken.

Wie ben jij?
Wij zoeken een ondernemende collega die in staat is zelfstandig in een team te werken. Je bent flexibel en je wilt samen met het team ondersteuning het beste voor onze patiënten en collega’s.
Heb jij:

 • een afgeronde Mbo opleiding;
 • een typediploma;
 • uitstekende kennis van de Nederlandse taal en medische terminologie?

Herken jij jezelf in de woorden: flexibel, accuraat, zelfstandig, gevoel voor humor en stressbestendig? En heb je dan misschien ook nog ervaring met HiX?

Dan ben jij de medisch typist die wij zoeken!

Verder vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Een jaarcontract voor 24 uur gemiddeld per week, in eerste instantie voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is passend bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Je wordt ingedeeld in FWG schaal 20, max. € 2.464,00 = bruto per maand o.b.v. 36 – urige werkweek, afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen).
Bij ons kun je rekenen op:

 • een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op bijv. een nieuwe fiets of op je sportabonnement;
 • de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • diverse mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Wat is jouw werkplek?
Je komt te werken in hartje Rotterdam op onze locatie Westersingel. Hier wordt zowel klinische als poliklinische hulp geboden aan kinderen, jongeren en volwassen. Hier leren ze omgaan met de gevolgen van een ziekte, aandoening of ongeval. Het team waarin jij komt werken bestaat uit medisch secretariaat, planners, roosteraars en medisch typisten. Gezamenlijk wordt gezocht naar de meest optimale manier van samenwerking en ondersteuning van de patiëntenzorg.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online sollicitatieformulier in voor 12 maart a.s. We gaan graag met je in gesprek.

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact, over de werving en selectieprocedure? Stuur Lia Albers van de afdeling HR een bericht via WhatsApp op 06 - 576 756 13. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Loes Diemer, afdelingsmanager Neurorevalidatie, bereikbaar via telefoonnummer 010-24 12 570.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 maart a.s.

Vacaturenummer: QZZ2119 Aantal uren: 24-28
 • Standplaats:

Ervaren Medewerker Planning │ divisie volwassenenrevalidatie │ locatie Beatrix ziekenhuis, Gorinchem

Ben jij een echte regelaar en krijg je energie van het puzzelen met tijd en ruimte? Heb jij het in je om te regisseren en het overzicht te bewaren? Dan ben jij de medewerker planning die wij zoeken!

Wat ga je doen?
Je bent als medewerker planning logistiek verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en zo optimaal mogelijke planning. Je maakt op basis van het rooster van de verschillende behandelaars afspraken met en voor patiënten. Daarbij zorg je voor een optimaal evenwicht tussen de wensen van de patiënten en de verschillende roostermogelijkheden van de behandelaars. Hierbij kijk je voortdurend naar de optimale bezetting op basis van efficiëntie. Je signaleert tijdig knelpunten in de planning en verschillen tussen de diverse locaties. Daarnaast onderhoud je contacten met de behandelaars, patiënten, medeplanners, het medisch secretariaat en met de teamleider Bedrijfsbureau.

Wie ben je?
Je bent enthousiast en werkt graag samen in teamverband, maar je kunt ook heel goed zelfstandig werken. Een echte verbinder die collega’s mee krijgt bij het inrichten van het “best practice” planningsproces. Je bent accuraat, je hebt geduld en een servicegericht instelling. Daarnaast toon je initiatief en denk je mee over verbeteringen en veranderingen. Door jouw kennis en ervaring ben je in staat sturing te geven aan het behandelteam voor wat betreft de patiëntplanning. Verder heb je het vermogen om de patiëntplanning te vertalen naar een capaciteitsplanning voor het personeel en geef je hierover advies richting het afdelingsmanagement. Je bent in staat te regisseren richting het team en met een helicopterview te kijken. Kortom, je hebt veel te doen en toch houd je goed overzicht.

Verder beschik je over:

 • een hbo werk- en denkniveau (bij voorkeur een afgeronde opleiding tot (revalidatie of zorg)planner;
 • inzicht in planningsmethodieken;
 • kennis van HIX, Ecaris en R-EPD (is een pré);
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden een aanstelling voor een jaar met uitzicht op vast voor 24 – 28 uur per week. Het salaris is passend bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Je wordt ingedeeld in FWG schaal 45, max. € 3.322 = bruto per maand o.b.v. 36 – urige werkweek, afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen).

Bij ons kun je rekenen op:

 • een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op bijv. een nieuwe fiets of op je sportabonnement;
 • de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • diverse mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB) en zijn er meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Waar is jouw werkplek?
Jij komt te werken voor de volwassenenrevalidatie op de ziekenhuislocaties. Dit zijn 6 ziekenhuizen (Erasmus MC, Franciscus Vlietland, Franciscus Gasthuis, IJsselland Ziekenhuis, Beatrix Ziekenhuis en het Albert Schweitzer Ziekenhuis) in de regio Rotterdam en omstreken. Voor deze functie zoeken wij een collega die primair werkzaam is voor de locatie Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem en ondersteunend voor de locatie Albert Schweitzer Ziekenhuis. Je komt terecht in een veilige en uitdagende werkomgeving in een gezellig en professioneel team met een teamleider die jou ondersteunt en faciliteert.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online sollicitatieformulier in vóór 1 maart 2021. We gaan graag met je in gesprek. 

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact? Stuur HR een bericht via WhatsApp op 06 - 576 756 13 voor vragen over het werving en selectie proces.
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique Dekker, managementassistent, via 078 - 652 31 72. 

De gesprekken vinden plaats op 8 maart 2021.

Vacaturenummer: QST20137 Aantal uren: 36 uur
 • Standplaats:

Werktuigkundige│ Technische dienst │ 36 uur per week │ Westersingel Rotterdam
Heb jij een Werktuigkunde diploma en vind je het belangrijk dat jouw werk het leven van anderen elke dag een beetje mooier maakt? Solliciteer dan direct op onze vacature en draag met jouw technische kennis bij aan de revalidatiezorg van Rijndam.

Wat ga je doen?
Je onderhoudt installaties, apparatuur en inventaris van het revalidatiecentrum en verricht werkzaamheden op een breed technisch vakgebied.
Planning, modificaties en reparaties op werktuigkundig gebied vallen onder jouw verantwoordelijkheid en je begeleidt derden (zoals aannemers/installateurs) binnen de organisatie.
Hierdoor is geen dag hetzelfde.

Wie ben jij?
Jij hebt een klantvriendelijke instelling, bent communicatief vaardig. Ook weet jij het overzicht te behouden en stel je de juiste prioriteiten. Tevens ben je flexibel en allround inzetbaar.
Verder beschik je over:

 • minimaal mbo-diploma Werktuigkunde;
 • kennis van meet- en regeltechniek;
 • kennis van gebouw beheerssystemen (bijvoorbeeld Honeywell);
 • bereid tot consignatiedienst;
 • kennis van veiligheidsvoorschriften;
 • rijbewijs B;
 • VCA certificaat;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen een maand nadat je bij ons bent komen werken;

Wat bieden wij?
Wij bieden je een fulltime dienstverband van 36 uur per week voor de duur van één jaar, waarbij er na goed functioneren uitzicht is op een vaste aanstelling. Het salaris is passend bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Je wordt ingedeeld in FWG 45, maximaal € 3.225,- bruto per maand op basis van een 36 – urige werkweek, afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen).
Bij ons kun je rekenen op:

 • een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • korting op een nieuwe fiets of op je sportabonnement;
 • de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • de nabijheid van openbaar vervoer;
 • een prettige werksfeer met collega’s die voor je klaar staan;
 • diverse mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Verder heeft iedere medewerker in het kader van duurzame inzetbaarheid een persoonlijk levensfasebudget (PLB).

Waar is jouw werkplek?
De technische dienst op de Westersingel bestaat uit een team van 4 collega’s, die zich bezighouden met alle bouwkundige en technische aspecten van het gebouw en de inventaris. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op de locatie Westersingel. Tevens vinden er werkzaamheden op andere locaties van Rijndam plaats.

Wie zijn wij?
Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijke ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Om deze topzorg vanuit 16 locaties te bieden, investeren we voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding. Wij zijn professioneel, vooruitstrevend en persoonlijk. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Wil jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct en vul het online formulier vóór 1 maart a.s. in. We gaan graag met je in gesprek.

Eerst meer weten? Lees dan meer over onze organisatie en vacatures op https://www.rijndam.nl/werken-bij

Liever eerst contact? Stuur ons via WhatsApp op 06 - 576 756 13 een bericht. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Remco Pusch, manager Technische dienst via 010 – 241 24 12.

Pagina's