Ondervindt u veel klachten door uw kokerprothese? Het Osseointegratie Centrum Rotterdam biedt operatie en revalidatie aan voor een klikprothese voor mensen met een (been)amputatie.

Hierbij wordt een zogenaamde klikprothese verbonden met het bot, waardoor er geen kokerprothese meer nodig is. De klikprothese zorgt voor een betere kwaliteit van leven; het lopen van langere afstanden is meestal weer mogelijk. Heel jonge mensen en sporters kiezen meestal niet voor een osseointegratie, want sporten met veel impact worden afgeraden, de osseointegratie kan niet goed tegen harde klappen.

Het Osseointegratie Centrum Rotterdam is een bijzonder samenwerkingsverband tussen Rijndam Revalidatie, het Erasmus MC en Rijndam Orthopedietechniek.

Kijk voor meer informatie op Osseointegratie Centrum Rotterdam.

Ervaringsverhaal

Mevrouw Engelsman heeft een osseointegratie.

“Ik heb veel aan Rijndam gehad. Ik leerde veel praktische dingen, over het belasten van mijn prothese bijvoorbeeld. De osseintegratie heeft veel voordelen, maar kán breken als je het verkeerd belast. Ik was nummer 7 die geopereerd was, het was voor iedereen nog heel nieuw. Instrumentenmakers, artsen, therapeuten: het was een heel hechte club en ik kon altijd met alle vragen terecht. Bijkomend voordeel van de groepstherapie was voor mij dat de nummers 2 en 3 aan het eind van hun revalidatie zaten en al liepen als een kievit. Een enorme opsteker natuurlijk!”

Lees hier haar hele ervaringsverhaal. 

Aanmelden

Opname

Opname gebeurt meestal vanuit het ziekenhuis. De revalidatiearts meldt u voor opname online of schriftelijk bij ons aan. Wilt u meer weten? Bel dan ons Transferbureau op (010) 241 241 2.

Poliklinische behandeling

Komt u voor het eerst naar Rijndam? Dan kan uw medisch specialist of huisarts u online bij ons aanmelden voor een eerste afspraak. U kunt ook een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist sturen naar de locatie waar u zich aanmeldt. Wij nemen dan contact met u op.

Is er spoed? Dan kan de medisch specialist of huisarts bellen met de locatie waar u zich aanmeldt.

Sommige vormen van behandeling zijn alleen op bepaalde locaties van Rijndam aanwezig (zie ‘aanvullende spreekuren’). Het kan gebeuren dat de revalidatiearts u doorverwijst naar een andere locatie als daar een meer geschikte behandeling is voor u.