Onze huisvesting op locatie Westersingel en locatie Ringdijk is verouderd en toe aan vernieuwing. Rijndam wil haar patiënten graag meer comfort bieden en ontvangen in een meer moderne en inspirerende omgeving die aansluit bij onze innovatieve cultuur.

Onze bouwprojecten zijn op dit moment:

Locatie Westersingel

Rijndam heeft in de afgelopen jaren grootscheepse nieuwbouw- en renovatieplannen ontwikkeld voor locatie Westersingel. Deze plannen zijn echter veranderd. Gezien de huidige conjunctuur in de bouwbranche en de daarmee gepaard gaande hoge bouwprijzen is het nu niet mogelijk om onze ambitieuze bouwplannen te realiseren. Om het huidige pand geschikt te laten blijven voor onze revalidatiezorg, gaan we het pand wel opknappen. Het gaat hierbij om beperkte aanpassingen.

Onze patiënten kunnen dan topzorg blijven ontvangen in een veilig gebouw en patiënten en medewerkers kunnen respectievelijk revalideren en werken in een omgeving die hen inspireert. 

Planning
Kwartaal 1 2019 > Inventarisatie renovatiewensen patiënten en medewerkers

Kwartaal 2 2019 > Ontwikkeling plan van aanpak en planning renovatiewerkzaamheden

Kwartaal 2 en verder > Uitvoering renovatiewerkzaamheden

Locatie Ringdijk / Hazelaarweg

Rijndam ontwikkelt samen met Mytylschool De Brug, Tyltylschool Rotterdam en de Gemeente Rotterdam een nieuw zorg- en onderwijscomplex. De gemeente heeft de Hazelaarweg 50 in Rotterdam als locatie toegewezen.

In het huidige ontwerp is de school gesitueerd op de begane grond, Rijndam op de eerste etage en is er boven op het gebouw een parkeerdek.


Sfeerimpressie Hazelaarweg Koen van Velsen architecten.

Locatie Albert Schweitzer ziekenhuis - Afgerond

Sinds medio februari 2017 kunnen patiënten in Dordrecht terecht op onze nieuwe locatie Albert Schweitzer ziekenhuis, tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en het politiebureau.

Deze locatie is ingericht volgens de laatste moderne inzichten en technieken:

  • Behandelruimtes zijn lichter en ruimer geworden;

  • Behandelruimtes zijn geschikt voor optimale revalidatie;

  • Beschikking over een sportzaal, fitnessruimte, aangepaste keuken en houtwerkplaats.

Samenwerking

Met deze verhuizing zit Rijndam nu in één gebouw met andere organisaties waar we nauw mee samenwerken. Dit is praktisch voor onze patiënten en vergemakkelijkt de multidisciplinaire samenwerking van de diverse instellingen in de keten.