De komende jaren bouwt Rijndam Revalidatie op meerdere locaties aan een meer moderne huisvesting en revalidatie van onze patiënten. Met deze nieuwe gebouwen kunnen wij onze patiënten meer comfort bieden en komt onze innovatieve cultuur ook tot uiting in onze huisvesting.

Onze bouwprojecten zijn op dit moment:

Locatie Westersingel

Modern, innovatief en meer comfort, de locatie Westersingel gaat zich klaarmaken voor de toekomst. Medio 2018 wordt gestart met de grondige renovatie. Daarnaast wordt er 5000m² nieuwbouw bijgebouwd. Zo komen er twee extra verdiepingen bovenop de huidige bebouwing.

Meer comfort en privacy

Alle patiënten krijgen na de verbouwing een éénpersoonskamer met privé sanitair. Dit geeft niet alleen meer comfort, maar zo kan Rijndam de zorg beter afstemmen op de individuele behoefte van de patiënt. Doordat iedere patiënt na de verbouwing een eigen kamer heeft, is het in de toekomst mogelijk om te blijven slapen. Familieleden of andere naasten zijn welkom om onze patiënten gezelschap te houden.

Groot terras

Ons vernieuwde restaurant heeft een groot terras en is de hele dag open voor bezoekers en medewerkers. Uiteraard biedt Rijndam een ruime keuze op het gebied van gezonde voeding.

Wilt u meer lezen over de vernieuwingen, lees dan hier verder. 


Het vernieuwde restaurant

Locatie Ringdijk / Hazelaarweg

Rijndam ontwikkelt samen met Mytylschool De Brug, Tyltylschool Rotterdam en de Gemeente Rotterdam een nieuw zorg- en onderwijscomplex. De gemeente heeft de Hazelaarweg 50 in Rotterdam als locatie toegewezen.

In het huidige ontwerp is de school gesitueerd op de begane grond, Rijndam op de eerste etage en is er boven op het gebouw een parkeerdek.


Sfeerimpressie Hazelaarweg Koen van Velsen architecten.

Locatie Albert Schweitzer ziekenhuis - Afgerond

Sinds medio februari 2017 kunnen patiënten in Dordrecht terecht op onze nieuwe locatie Albert Schweitzer ziekenhuis, tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en het politiebureau.

Deze locatie is ingericht volgens de laatste moderne inzichten en technieken:

  • Behandelruimtes zijn lichter en ruimer geworden;

  • Behandelruimtes zijn geschikt voor optimale revalidatie;

  • Beschikking over een sportzaal, fitnessruimte, aangepaste keuken en houtwerkplaats.

Samenwerking

Met deze verhuizing zit Rijndam nu in één gebouw met andere organisaties waar we nauw mee samenwerken. Dit is praktisch voor onze patiënten en vergemakkelijkt de multidisciplinaire samenwerking van de diverse instellingen in de keten.